Voor Elkaar Zwolle

Samen op weg naar gezonde financiën, werk en meedoen

Wij helpen verder bij schulden, werk zoeken en meedoen in Zwolle

Voor en door Zwollenaren

Wij bieden hulp aan stadsgenoten op het gebied van financiën, werk zoeken en meedoen in Zwolle. Onze stichting bestaat uit een team van medewerkers en een grote groep vrijwilligers, die wij maatjes noemen.

We helpen je graag op weg

Samen gaan we aan de slag met de vragen waar jij tegenaan loopt.

“Ik ben zo blij met de hulp die ik van Voor Elkaar Zwolle gekregen heb. Ik wist niet van het bestaan van de stichting af of dat er mensen zijn die anderen zo kunnen helpen, maar iedereen moet weten dat ze er zijn. Daar zijn mensen die om mij en om anderen geven, dat is zo bijzonder!” – Petra

Lees verder »

Onze maatjes maken Voor Elkaar Zwolle

Onze vrijwilligers vormen de kern van onze stichting. Elk maatje volgt een gecertificeerde opleiding en gaat dan samen met een deelnemer aan de slag, op weg naar gezonde financiën, werk of meedoen. Wil jij je talenten inzetten om andere Zwollenaren verder te helpen? We hebben diverse vrijwilligersfuncties waarin je aan de slag kunt.

Nieuws

In oktober gaan de JobGroups weer van start. In een kleine groep deelnemers kijken we samen naar jouw mogelijkheden om te werken. Voor nieuwe Nederlanders is er de JobGroup Werken in Nederland.

Schuldhulpmaatje Dineke met Abdi

Dineke is nu zo’n zes jaar SchuldHulpMaatje bij Voor Elkaar Zwolle om mensen te helpen met hun schuldenproblematiek. Met elk van haar hulpvragers bouwt ze een band op, waarbij met eentje in het bijzonder: die met Abdi. Samen vertellen ze hun succesverhaal.

Hulpvrager en ParticipatieMaatje Mahfuz

De afgelopen 4 jaar in Nederland waren voor Mahfuz (40) zeer bewogen jaren. Na de JobGroup en Roberts hulp om zijn weg te vinden in de Nederlandse samenleving, leeft hij nu ’steady’. Hij woont zelfstandig en heeft een baan. Ook heeft hij zich aangemeld als ParticipatieMaatje. Om een ander net zo welkom en weer normaal te laten voelen als hij dat heeft ervaren.

Voor Elkaar Zwolle
Zwollenaren die in 2021 hulp hebben gevraagd.
ParticipatieMaatje
trajecten met nieuwe Zwollenaren
JobHulpMaatje
aanmeldingen voor hulp bij het vinden van werk
SchuldHulpMaatje
aanmeldingen voor hulp bij financiële zorgen

We helpen in Zwolle

Bel ons, of maak een afspraak om langs te komen.