Halve Marathon Zwolle

Loop mee voor een samenleving waarin iedereen ertoe doet.

Op zaterdag 8 juni 2024 is het zover: de 22e editie van de Scania Zwolse Halve Marathon!
Heb je altijd al deel willen nemen aan dit event? Dit je kans om te lopen voor een mooi doel!

Onze missie

In Zwolle zijn we er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe. Dat kenmerkt niet alleen onze stad, maar ook onze stichting. We zetten ons al jaren in om kwetsbare Zwollenaren te helpen: bijvoorbeeld bij geldzorgen en schulden of bij het participeren in de stad. Zo streven we naar een inclusieve samenleving en gunnen we iedere Zwollenaar een hoopvolle toekomst. Dat is onze missie!

Vrijwilligerswerk Zwolle Vacature

Nieuwe Zwollenaren

De Zwolse Halve Marathon loopt dwars door onze stad. Precies dáár waar veel nieuwe Nederlanders hun nieuwe thuis proberen op te bouwen. Dit zijn vaak mensen die huis en haard uit noodzaak verlieten om naar een veiliger plek af te reizen. Ieder met hun eigen, vaak verschrikkelijke, verhalen en ervaringen.

De gemeente Zwolle huisvest binnenkort ruim 300 kansrijke statushouders. Dat betekent dat we meer vrijwilligers nodig hebben om aan de slag te gaan als maatje. Op 8 juni komen we samen in actie voor meer middelen waarmee we nieuwe inwoners van Zwolle kunnen opvangen en begeleiden.

Lopen voor een goed doel

Onze stichting deelt gratis startbewijzen uit aan mensen die voor ons willen lopen! Het gaat om tickets voor de Scania Halve Marathon (21,1 km) en voor de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 km).

Deelname via Voor Elkaar Zwolle betekent:

 • Een gratis startbewijs voor de 4EM of Zwolse Halve Marathon;
 • (Vrijblijvend) toegang tot onze hardloopclinics;
 • Schitteren in een gratis hardloopshirt van Voor Elkaar Zwolle;
 • In actie komen voor een mooi sponsorbedrag voor onze stichting.

Lijkt het jou mooi om tijdens dit event een startnummer te dragen van onze stichting? Meld je aan!

Wat vragen we van jou?

Als stichting zijn we afhankelijk van donaties. Daarom vragen we jou als loper om een kleine inspanning in de vorm van sponsoring. Dat kan door familieleden, collega’s, vrienden of andere mensen in je netwerk te vragen om een kleine donatie.

Wanneer je je via ons inschrijft voor deelname, verwachten we dat je ernaar streeft om de afstand ook te lopen die dag. Uitzondering is uiteraard wanneer je verhinderd bent door blessures of andere onvoorziene fysieke of persoonlijke omstandigheden.

Van deelnemers aan de halve marathon verwachten we daarnaast dat ze ernaar streven minimaal €500 op te halen en deelnemers aan de 4 Engelse Mijl minimaal €250. Wanneer je op tijd begint met delen van jouw loopdoel in je netwerk zijn deze bedragen vaak al snel bij elkaar!

Heb jij aan de eindstreep het meeste geld ingezameld voor onze stichting? Dan ontvang je van ons een leuke beloning!

Onze lopers

Veelgestelde vragen

Bekijk hier onze veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een mail naar info@voorelkaarzwolle.nl.
We streven ernaar je vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 20 februari via dit inschrijfformulier. Nadat je je hebt aangemeld houden we je per e-mail op de hoogte van het evenement, onze clinics en het ingezamelde donatiebedrag.

Let op: Bij inschrijving rekenen we op je deelname. Iedere loper ontvangt namelijk een gesponsord hardloopshirt, waaraan kosten zijn verbonden. Na inschrijving is afmelden daarom niet meer mogelijk.

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, Max. bestandsgrootte: 100 MB.
  * We vragen om een foto voor onze deelnemersgalerij op deze pagina. Wil je liever niet jouw foto op onze website? Sla dan deze stap over
 • In hoeveel tijd denk je jouw afstand te lopen?
  :
  * De hardloopclinics zijn geheel vrijblijvend, deelname is niet verplicht. Indien je deze vraag met "ja" hebt beantwoord, word je toegevoegd aan een WhatsApp-groep. Hierin volgt meer informatie over de start van de clinics.
 • Kledingmaat
  Bekijk hier de maattabel Let op: de maat valt klein. We raden je aan een maat groter te kiezen.
  Bekijk hier de maattabel

Adres

Stichting Voor Elkaar Zwolle
Meeuwenlaan 6
8011 BZ Zwolle

Gegevens

KVK: 53 51 70 50
Stichting Voor Elkaar Zwolle is een ANBI.
Privacyverklaring
Klik hier om de ANBI-informatie te bekijken