Bijna schuldenvrij!

Iris verhuisde vier jaar geleden vanuit Groningen naar Zwolle. Vanwege haar schulden kon ze niet aan een woning komen. Dankzij de hulp van Voor Elkaar Zwolle is ze nu weer bijna schuldenvrij. Vandaag vertelt ze haar verhaal.

“In Groningen hadden we een achterstand op de huur. Hierdoor kreeg ik geen huurwoning in Zwolle. De eerste weken kon ik bij familie verblijven en daarna ben ik in een caravan gaan wonen. In ruil voor twee keer per week een avondmaaltijd, heb ik mijn hulp aangeboden in de kantine van de camping. Daarnaast at ik twee keer per week bij mijn moeder. Zo wist ik rond te komen, want ik had nog geen vijftien euro per week om van te leven.

Mijn zus had gehoord van SchuldHulpMaatje en toen ik kwam met mijn hulpvraag, werd ik snel geholpen. En goed ook. Ik ontdekte schulden waar ik nog niet vanaf wist, en werd gesteund om een oplossing te vinden. Mijn maatje heeft geholpen een tijdelijke woonruimte te vinden en daarnaast hadden we ook veel goede gesprekken. Het is fijn om je zorgen met iemand te kunnen delen. Hierdoor zag ik weer een toekomst. Ik dacht dat ik het niet zelf kon, maar door mijn maatje kan ik dat nu wel.

Ik zit in de schuldsanering, maar dat loopt bijna ten einde. Ik ben zelf achter een sociale huurwoning aangegaan en heb gevraagd hoe ik van de aantekening af kon komen, zodat die eerdere huurachterstand mij niet meer zou achtervolgen. Nu heb ik een fijne plek in Zwolle, waar ik ook mijn hond weer bij me mag hebben. Dat ik nu deze woning heb, laat zien dat ik het zelf kan!

Ik heb een baan in de horeca en binnenkort mag ik starten met een beroepsgerichte opleiding. Het is fijn dat ze zo in mij geloven. Verder ga ik heel bewust met geld om. Ik koop niets op afbetaling en betaal alles gelijk. Ik pin per week 50 euro en daar moet ik het die week mee doen. SchuldHulpMaatje staat in alles aan mijn zij en biedt meer dan een luisterend oor. Het inspireert me om op een dag zelf ook mijn tijd zo in te zetten. Wie weet ben ik straks zelf wel een maatje en kan ik zo wat waardevols teruggeven. Want dat is het: waardevol!”

201812-Unsplash-Radu-Florin-rechtenvrij