Gebruik je eigen kracht!

3 mei 2018
Annelien
890
0

Stichting Voor Elkaar Zwolle helpt Zwollenaren die werkzoekend zijn, dat dreigen te raken of in hun huidige baan niet op hun plek zitten. Gert (32) is één van hen. Hij volgde een JobGroup en kreeg hulp van een JobHulpMaatje.

“Ik groeide vanaf mijn zesde op in Zwolle. Eerst op het schippersinternaat, en vanaf mijn negentiende woon ik op mezelf in een flatje. Tijdens mijn laatste studie had ik werk bij een fastfoodrestaurant. De bedoeling was dat dit van tijdelijke aard voor me zou zijn, om daarna een baan te vinden die bij me past. Ik was toen nog op zoek naar mijn echte passie. Maar het duurde een paar jaar voor ik in actie kwam en daarmee ontstond er een gat in mijn cv: het was een tijd geleden dat ik mijn diploma had gehaald en ik had niet voldoende ervaring om te werken in mijn vakgebied.

JobGroup en een maatje
Via het internet kwam ik het project JobHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle tegen. Ik ben begonnen met het volgen van een JobGroup en daar leerde ik hoe ik mijn cv en LinkedIn-profiel kon updaten. Ook leerde ik met de hulp van de andere deelnemers om mezelf te presenteren. Daarna ben ik verder aan de slag gegaan met een maatje dat de kennis en ervaring heeft die me verder kon helpen. Als ik moet solliciteren, weet ik nu wat vaak terugkomende dingen zijn en hoe ik daarmee om kan gaan. Ook heb ik mijn verhaal completer en weet ik hoe ik mezelf neer kan zetten. Ik ben er heel blij mee dat ik dit geleerd heb, want het is niet mijn sterkste punt. En inmiddels heb ik ander werk! Het is nog nieuw en spannend, maar ik wil het graag tijd  geven, en zie uit naar waar het me zal brengen.

Doe je eigen ding
Het meest belangrijke dat ik dankzij Voor Elkaar Zwolle heb geleerd is dit: doe je eigen ding en probeer je niet aan anderen te spiegelen. Tijdens de JobGroup-trainingen deed ik dit weleens, en dat was te merken. Mijn verhaal was niet authentiek, niet van mezelf. Ik weet nu dat je jezelf er uiteindelijk niet sterker mee verkoopt. Ieder loopt zijn eigen pad, het is belangrijk dat je dus je eigen kracht gebruikt. Dan pakt het goed uit en doe je iets wat bij je past!”

Wil je meer te weten komen over het werk van Stichting Voor Elkaar Zwolle? Kijk dan verder op onze website.