Hanneke deelt haar verhaal over schulden

Hanneke* woont samen met haar gezin in Zwolle en probeert al enkele jaren uit de schulden te komen. Voor Elkaar Zwolle helpt haar daarbij. Hanneke deelt haar verhaal en hoopt daarmee anderen te kunnen helpen.

“Mijn man had een eigen bedrijf, maar dat is helaas failliet gegaan. Daarmee begonnen onze schulden. We hebben alles geprobeerd, maar het lukte niet om de schulden af te betalen. We zochten hulp, maar kwamen telkens niet in aanmerking of werden afgewezen. We konden bijvoorbeeld niet in de schuldsanering komen. Toen ging het van kwaad tot erger. De organisaties die we geld verschuldigd waren stonden letterlijk bij ons op de stoep, of haalden het geld van onze bankrekening. Op den duur wist ik het echt niet meer en zag ik geen uitweg.

Toen ben ik gaan zoeken of iemand ons kon helpen, en ik kwam Voor Elkaar Zwolle tegen. Na het intakegesprek bleek dat er maatjes beschikbaar waren die ons konden helpen. Met één van hen hadden we gelijk een klik. Ze kwam op bezoek en hoorde ons verhaal aan. Ze vond het een heftig verhaal om te horen. Toen zijn we aan de slag gegaan. Samen met mijn maatje durfde ik brieven te openen en de telefoon weer op te nemen. Mijn maatje hielp me om weer orde te krijgen in de chaos van alle schulden. Ze zag het overzicht en wist wat ik moest aanpakken. Dat ging ik vervolgens doen, en daarna hielp ze me weer verder. We zijn nu een heel eind op weg en als het goed is, is het einde bijna in zicht.

Het voelt gek om in deze situatie te zitten, want dit had ik zelf nooit verwacht. We zijn betrouwbare mensen en kunnen prima met geld omgaan, maar toch is het misgegaan. Nu is er gelukkig weer wat licht in ons leven. Ik heb veel geleerd en ben weer hoopvol. Ik denk dat we het gaan redden. Als je zelf met schulden zit, zet dan je trots opzij. Met hulp kom je echt verder! Een SchuldHulpMaatje is meer dan een maatje. We zijn ontzettend dankbaar voor de hulp die we hebben gekregen.”

* Gefingeerde naam. De geïnterviewde blijft graag anoniem.

copy-1920x1133