Help nieuwe Nederlanders op weg in Zwolle

21 jun 2018
Annelien
879
0

Voor Elkaar Zwolle is recent gestart met een nieuw project: ParticipatieMaatje. Steeds meer nieuwe Nederlanders kloppen aan bij onze stichting. Een groep die kwetsbaar is, omdat zij een grote kans heeft op het missen van een aansluiting met de complexe Nederlandse samenleving. Bij het project ParticipatieMaatje helpen maatjes (opgeleide vrijwilligers) nieuwe Nederlanders op weg in de Zwolse samenleving. Zij gaan een vertrouwensband aan en lopen gedurende langere tijd met ze op, om ze meer zelfredzaam te maken in de Zwolse samenleving en aan te laten sluiten op het huidige aanbod van initiatieven in Zwolle.

De eerste maatjes en nieuwe Nederlanders zijn inmiddels aan elkaar gekoppeld. Maatjes zijn enthousiast en nieuwe Nederlanders zijn blij met de ondersteuning die ze krijgen bij hun integratie. Er hebben zich echter nog meer nieuwe Nederlanders gemeld, die heel graag hulp zouden willen krijgen. Daarom zijn we op zoek naar extra maatjes!

Wil jij jouw talenten inzetten om nieuwe Zwollenaren op weg te helpen? Word ParticipatieMaatje! Bekijk hier de vrijwilligersvacature.

Ben je op zoek naar meer informatie of wil je je aanmelden? Stuur een mail naar coördinator Elly: participatiemaatje@voorelkaarzwolle.nl