Hulp bij werk zoeken

Samen aan de slag om een stap dichter bij een nieuwe baan te komen?
Meld je aan voor het project ‘JobHulpMaatje’!

Heb je geen baan of dreigt er ontslag? Of zit je niet meer op de juiste plek in je huidige baan? Bij het project ‘JobHulpMaatje’ onderzoek je welke baan aansluit bij jouw kwaliteiten, talenten en werkervaring. Ook ontdek je hoe je jezelf kunt presenteren tijdens een sollicitatie.

JobGroup

In een JobGroup ga je samen met andere Zwolse werkzoekenden aan de slag met bepaalde thema’s. Daar omheen is er ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen. De insteek is: samen sta je sterker! Door jouw unieke bijdrage aan het programma help je jezelf en anderen op weg in het vinden van een nieuwe baan.

Een JobGroup bestaat uit zeven ontmoetingsmomenten van circa twee uur, elke week op een vast moment. De zeven bijbehorende thema’s zijn: Wie ben ik? Wat belemmert mij? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat zoek ik? Hoe selecteer ik? En tot slot: werk zoeken – de praktijk (Elevator Pitch).

JobGroup Basis

De JobGroup Basis is voor statushouders. Het doel is om samen op zoek te gaan naar werk. We zien elkaar tien keer. Je hoeft niet goed Nederlands te spreken om mee te doen. Ook is er speciale aandacht voor de Nederlandse werkcultuur en leren kennen van nieuwe mensen.

 

De basisthema’s zijn hetzelfde als de andere JobGroup: Wie ben ik? Wat belemmert mij? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat zoek ik? Aan het einde oefenen we een elevator pitch.

JobHulpMaatje

Is een groepsaanpak voor jou niet passend of wil je na de JobGroup verder met je ontdekkingstocht? Dan kun je samen met de coördinator besluiten om individueel aan de slag te gaan. Je wordt dan gekoppeld aan een ‘JobHulpMaatje’, een goed opgeleide vrijwilliger. Hij of zij coacht jou één op één.

Inloopspreekuur JobTalk

JobTalk is ons wekelijkse inloopspreekuur. Heb je vragen over werk? Wil je je cv of sollicitatiebrief laten checken, of een beroepentest doen? Kom langs!

  • Dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur in de Stadkamer (Zeven Alleetjes)
  • Donderdag van 9.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek

Blijf niet langer met je zorgen rondlopen!