Ik ontdekte mijn krachten

Arjo deed mee aan de JobGroup van Voor Elkaar Zwolle en ontdekte haar krachten en talenten.

Arjo raakt door een reorganisatie haar baan kwijt, maar onderzoekt proactief wat ze nog wil gaan doen. Ze is 59 jaar en twijfelt of ze nog wel een vaste baan krijgt. In de bibliotheek ziet ze een foldertje van JobHulpMaatje en ze besluit zich aan te melden voor een JobGroup bij Voor Elkaar Zwolle. Samen met anderen gaat ze op zoek naar wat ze kan en wil gaan doen. Door verschillende presentaties en opdrachten ontdekt ze haar valkuilen en krachten.

‘Samen kwamen we heel ver! We gingen op zoek naar wat diegene kan, en hielpen elkaar om stappen te zetten, ook als dat spannend was. Het was fijn om in deze groep te werken, ik wist dat ik niet de enige was die werk zocht. We waren lotgenoten, ik vond de steun van de groep en begeleiding erg prettig.

Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en heb nu meer lef. Laatst stuurde een vriendin een vacature door en daar heb ik spontaan op gereageerd. Vroeger zou ik eerder via een formele sollicitatiebrief solliciteren, maar nu wist ik veel meer als mezelf te reageren. En voor ik het wist had ik de uitzendbaan en zat ik op mijn nieuwe werkplek!

Door de JobGroup te volgen, heb ik veel over mezelf geleerd en over hoe ik mezelf kan presenteren. Het sloot goed aan op wat ik zocht, en ik vond de persoonlijke aanpak erg fijn. De JobGroup van Voor Elkaar Zwolle kan ik iedereen aanbevelen, doe ook mee!’

SVEZ-2545

Stichting Voor Elkaar Zwolle helpt Zwollenaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met ruim 100 vrijwilligers helpen wij hen bij hun financiën, op weg naar werk en naar meedoen in de samenleving. Dat is waar wij ons dagelijks voor inzetten!

Wij zijn afhankelijk van jouw gift. Elke bijdrage, groot of klein, helpt ons om mensen als Petra bij te staan.