Nadia

Nadia is vrijwilliger bij Voor Elkaar Zwolle

“Hallo, ik ben Nadia en ik kom uit Burundi. In 2017 ben ik naar Nederland gekomen voor de liefde. De eerste periode in Nederland was echt wennen. De taal, de cultuur, het weer, alles was nieuw voor mij. Zonder de taal kon ik niets doen. Vorig jaar ben ik begonnen aan de opleiding HBO Social Work. Ik dacht: Ik heb iemand nodig die mij kan ondersteunen qua de taal. Ik kwam bij Voor Elkaar Zwolle om hulp te vragen, maar ik ben uiteindelijk zelf hulp gaan verlenen. En dat vind ik hartstikke leuk!”

Nadia: “Ik help Nieuwkomers vooral met de Nederlandse taal. Ik ga bij ze langs en dan oefenen we met de taal. Bovendien regel ik de scholen voor de kinderen en ouders. Ook regel ik samen met hen de tandarts, huisarts en activiteiten om in de maatschappij te integreren. Dat is ook belangrijk voor hen. Ik begeleid ze vanuit mijn eigen ervaring en mijn verhaal. Daardoor raken ze geïnspireerd. Uiteindelijk draait het om doorzetten en het hebben van een goed voorbeeld. Jouw ervaring, jouw inspiratie kan anderen inspireren en motiveren.”


­­­­Wil jij jouw ervaring en verhaal inzetten door een ander te helpen bij de taal en praktische zaken? Meld je dan aan!

<< Terug naar de pagina over Participatiemaatje