Ik sta er niet alleen voor!

20 dec 2017
Lianne
1098
0

Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt werkzoekenden ‘JobGroups’ aan. In een JobGroup wordt gezocht naar ieders kwaliteiten en valkuilen. Ook leren werkzoekenden hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie. Roger van Kampen (47) heeft deelgenomen aan een JobGroup, en vertelt zijn verhaal.

“Ik ben ruim twintig jaar geleden begonnen te werken in de internetbranche. Ik deed dit vanuit een missie om de wereld te verbinden. Ik heb voor verschillende bedrijven gewerkt en was vooral in de online marketing werkzaam. Op dit moment ben ik werkloos. Nu oriënteer ik me op vernieuwende richtingen.

Zoekende
Eerst genoot ik van de tijd die ik voor mezelf had. Na een half jaar begon het toch weer te borrelen: ik wil iets vinden waarin ik weer vol geloof, enthousiasme en energie aan de slag kan. Tijdens mijn werken had ik een bepaalde levensstijl opgepikt waarop je op moet inleveren als je gaat leven van een uitkering. Ik had al aardig wat van mijn spaargeld afgesnoept en zocht daarom contact met SchuldHulpMaatje. Ik zocht hulp om mijn financiën goed inzichtelijk te maken en te kijken waar ik kosten kan verlagen. Ik kwam bij Stichting Voor Elkaar Zwolle op gesprek hiervoor en werd op JobHulpMaatje gewezen. En dat was nu precies wat ik nodig had!

Ik ben nu zoekende naar wat ik wil en kan met mijn werkervaring en talenten. Mijn doel is dat ik een bijdrage lever aan een liefdevollere, vredige en betere wereld, geld is niet mijn drijfveer. Daarom heb ik deelgenomen aan een JobGroup. Hier heb ik geleerd om naar mezelf en naar een veranderende wereld te kijken. Ik heb mijn netwerk kunnen uitbreiden en kan nu ook buiten de sector waar ik eerder werkte op zoek naar een baan. Het meest trots ben ik nog wel op hoe ik mezelf nu kan presenteren.

Ondersteuning
Inmiddels is mijn JobGroup geëindigd en nu krijg ik nog ondersteuning van een JobHulpMaatje. Samen kijken we naar wat ik kan doen met mijn ervaring en kwaliteiten. Ik ben benieuwd waar ik uiteindelijk terechtkom, maar ik weet zeker dat het leuk wordt!

Als werkloze moet je veel zelf regelen en daarin sta je alleen. Daarom is een JobGroup zo waardevol. Ik kan het iedereen aanbevelen: je staat er niet meer alleen voor!”

Aanmelden
Heb je interesse of wil je je aanmelden voor een JobGroup? Bel dan 06 25 36 03 55 of kijk op www.voorelkaarzwolle.nl/jobgroups.