Loop met ons mee tijdens de Zwolse Halve Marathon!

Op zaterdag 10 juni 2023 is het zover: de 21e editie van de Scania Zwolse Halve Marathon!
Dit jaar heeft het hardloopspektakel een bijzonder randje; Stichting Voor Elkaar Zwolle is één van de drie goede doelen waarvoor je kunt lopen.

Heb je altijd al deel willen nemen aan de 4 Engelse Mijlen of Scania Halve Marathon? Dit is je kans om te lopen voor een mooi doel! Bezoek onze actiepagina voor meer informatie.

Scania Halve Marathon 2023
Deelnemers van de 21e editie van de Wavin 4 Engelse Mijl en Scania Halve Marathon kunnen er dit jaar voor kiezen om het werk van Stichting Voor Elkaar Zwolle te steunen. De stichting is één van de drie goede doelen die verschijnt op het inschrijfformulier dat op 26 februari opent. Naast donaties van deelnemers deelt de organisatie 25 gratis startbewijzen uit waarmee extra sponsorgeld kan worden ingezameld.

In actie voor nieuwe Zwollenaren
De Zwolse Halve Marathon loopt dwars door onze stad. Precies dáár waar veel nieuwe Nederlanders hun nieuwe thuis proberen op te bouwen. In de komende jaren huisvest de Gemeente Zwolle namelijk ruim 300 kansrijke statushouders in een Regionale Opvang Locatie. Mensen die huis en haard uit noodzaak verlieten om naar een veiliger plek af te reizen. Ieder met hun eigen, vaak verschrikkelijke, verhalen en ervaringen. Onze stichting zal zich inzetten om deze mensen een fijn, veilig bestaan en een hoopvolle toekomst te bieden.

Dat doen we door de nieuwe stadsgenoten te koppelen aan een maatje, een vrijwilliger, die korte of langere tijd met ze optrekt en hen helpt met de weg vinden in financiële zaken, ontmoeten, zorg en het vinden van een (betaalde) baan. Met als doel dat ze zich welkom voelen, zelfredzaam worden en zo snel mogelijk waardig onderdeel uitmaken van de Nederlandse samenleving.

Opbrengst naar project Nieuw in Zwolle
De huisvesting van ruim 300 nieuwe statushouders betekent dat we als stichting meer vrijwilligers nodig om aan de slag te gaan als maatje. De opbrengst gaat daarom naar het project Nieuw in Zwolle. Met extra middelen kunnen we meer vrijwilligers bereiken, opleiden en certificeren om zo nieuwe inwoners van Zwolle goed te begeleiden.

De Zwolse Halve Marathon is wat ons betreft het ultieme Zwolse evenement waar ras, rang en stand wegvalt en waar een inclusieve samenleving zichtbaar wordt!

Meer informatie
Wil je meer meten over het event op 10 juni? Bezoek onze actiepagina voor meer informatie.

Zwolse halve marathon - Stichting Voor Elkaar Zwolle