Ontdek wie je bent in een JobGroup

Ingrid Hakkert (51) raakte haar baan kwijt en besloot na veel sollicitaties een JobGroup te volgen. Ze vertelt haar verhaal:

“Twee jaar geleden ben ik mijn baan als communicatieadviseur kwijtgeraakt. Het was ontzettend leuk, maar het vakgebied ontwikkelde verder en mijn functie kon daarin niet meegroeien. Daarom was het beter om afscheid van mijn baan te nemen. Ik ben op zoek gegaan naar een andere baan en heb veel gesolliciteerd. Ik mocht vaak op gesprek komen, maar toch kreeg ik dan niet de baan. Ik was niet concreet genoeg, ik wist niet wat mijn kracht was. Wat ik al jaren doe is het enige dat ik kan, dacht ik.  Verder dromen durfde ik niet.

Iemand uit mijn netwerk wees mij op de JobGroup in Zwolle. Ik besloot me aan te melden en ging van start. Ik kwam in een groep met veelzijdige mensen en door de bijeenkomsten viel het kwartje: wat veilig en vertrouwd voelt, kan ik eigenlijk niet heel goed. Dat was een heftige ontdekking, maar dankzij de JobGroup ben ik erachter gekomen waar mijn kracht wél ligt.

De JobGroup heeft mij geholpen om na te denken over vragen als: wie ben ik, en wat kan ik? Nu ben ik gekomen tot wie ik écht ben, maar het was niet gemakkelijk! Bij de bijeenkomsten ontving ik veel feedback van de deelnemers, JobGroupleiders en gasten. Dat was ontzettend waardevol! Ik heb nu een keuze gemaakt in wat ik wil en ben er nu echt voor gaan staan. Ik ben tot mijn verhaal gekomen en weet hoe ik het aan anderen moet vertellen.

Het kwartje is dus gevallen: ik ben goed in strategie. Wat is het probleem en hoe kun je dit oplossen? Hoe ziet de customer journey eruit en wat is een goede contentstrategie? Het liefst help ik organisaties die hier nog niet veel expertise voor in huis hebben. Ik ben heel erg goed in het komen tot de kern van een probleem. Ik werk nu als vrijwilliger in de communicatiecommissie van Het Vechtgenotenhuis in Ommen. Samen proberen we de communicatie minder ad hoc te laten verlopen en meer te denken vanuit een contentstrategie. Het vrijwilligerswerk is nu een prachtige proeftuin, maar ik hoop snel een leuke betaalde baan te vinden.

Een JobGroup kan ik iedereen aanraden. Kijk of het wat voor je is, ik wed dat je er wat aan hebt! De begeleiding was erg goed en ik heb een nieuw netwerk opgebouwd dankzij de groep van diverse deelnemers. Ik ben geholpen met verder te denken dan ik durfde, en ik kan nu met een andere bril naar mezelf kijken. Ik heb ontdekt wie ik ben en wat ik kan!”

Wil je graag meer weten over het werk van Stichting Voor Elkaar Zwolle? Kijk dan op onze website, www.voorelkaarzwolle.nl. Je kunt ook een e-mail sturen naar Naomi, de coördinator van JobHulpMaatje in Zwolle: jobhulpmaatje@voorelkaarzwolle.nl.

DSC00770-1920x1440