Paasactie in ‘Week van het geld’

26 mrt 2019
Sharon
725
0

Op veel scholen wordt van 25 tot en met 29 maart weer de ‘Week van het geld’ gehouden. In deze jaarlijkse themaweek start stichting Voor Elkaar Zwolle net als vorig jaar met de Paasactie. Deelnemers kunnen voor hun donatie heerlijke paaspakketten uitkiezen. De opbrengst gaat naar het werk van de stichting, die zich onder meer inzet voor Zwollenaren met geldproblemen.

Twee weken lang kunnen mensen donaties doen via het speciale actieplatform van Voor Elkaar Zwolle. Coördinator Henk Woertink: “Het is mooi en belangrijk dat in deze themaweek voor de jeugd aandacht is voor het omgaan met geld. Wij haken daar met deze leuke actie voor volwassenen graag op in.” Het idee is dat mensen één of meer pakketten bestellen en er zo mogelijk ook één doorgeven aan buren of kennissen. Voor Elkaar Zwolle wil hiermee graag onderlinge betrokkenheid aanmoedigen, zodat mensen bijvoorbeeld samen gaan brunchen of koffiedrinken met een stuk cake.

Drie soorten
De pakketten zijn er in drie soorten: een Brunchpakket, een Lekkernijpakket en een combinatie van beide. In de week voor Pasen zijn de pakketten beschikbaar bij de stichting. De actie wordt gesponsord door drie Zwolse ondernemers: Newrise, Mars Bakery en De Stadsbakker.

Vrijwillige maatjes
Het werk van Voor Elkaar Zwolle richt zich op stadsgenoten in een kwetsbare positie. Enthousiaste, opgeleide vrijwilligers (maatjes) zetten zich hiervoor in. Met het project SchuldHulpMaatje krijgen mensen met financiële problemen hulp om hun geldzaken weer op de rit helpt te krijgen. In het project JobHulpMaatje krijgen werkzoekenden hulp om een stap dichter bij de arbeidsmarkt te komen. ParticipatieMaatje is er voor statushouders die hulp zoeken bij integreren in de maatschappij. In alle gevallen is de ondersteuning blijvend, zo lang als nodig is om de soms complexe situatie stabiel te maken voor de hulpvrager en deze weer hoop en perspectief te geven.

De Paasactie loopt van 25 maart tot en met 15 april via steunvoorelkaarzwolle.nl. De pakketten kunnen op donderdag en vrijdag voor Pasen worden opgehaald.

Help jij het werk van Voor Elkaar Zwolle ook graag mogelijk maken? Doe mee met de actie!