Paasactie in ‘Week van het geld’

12 mrt 2018
Annelien
802
0

Van 12 tot en met 16 maart is het de jaarlijkse ‘Week van het geld’. In het hele land wordt aandacht besteed aan een gezonde financiële situatie voor iedereen. In Zwolle zet onder meer Stichting Voor Elkaar Zwolle zich in voor stadsgenoten met geldproblemen. Daarom starten we deze week een paasactie om de verbondenheid tussen Zwollenaren te stimuleren en financiële middelen op te halen om ons werk mogelijk te maken.

Sociale activiteiten stimuleren

Via onze actiewebsite is het twee weken lang mogelijk een donatie te doen. In de dagen voor Pasen brengen onze vrijwilligers een speciaal paaspakket langs bij de mensen die het werk van de stichting mogelijk willen maken. Men kan kiezen uit een brunchpakket of een lekkernijpakket. De pakketten stimuleren een gezamenlijke activiteit: samen brunchen of koffiedrinken tijdens de paasdagen. De pakketten worden volledig gesponsord door de Zwolse ondernemers Newrise, De Stadsbakker en Mars Bakery.

Hoop en perspectief bieden

Met de opbrengst van de actie kunnen we Zwollenaren helpen om hun geldzaken weer op orde te krijgen (project SchuldHulpMaatje) of om een stap dichter bij de arbeidsmarkt te komen (project JobHulpMaatje). Dit doen we met onze enthousiaste vrijwilligers. Met een speciale opleiding rusten we ze toe om hulp te kunnen bieden aan stadsgenoten. We blijven ze ook ondersteunen, want ze worden nogal eens geconfronteerd met moeilijke situaties en vraagstukken. Voor iemand die hulp vraagt lijkt de situatie soms uitzichtloos. Bijvoorbeeld als je financieel diep in de put zit. Of al jaren zonder werk thuis zit. We merken dat onze vrijwilligers dan echt hoop en perspectief kunnen bieden voor de toekomst. En daar doen we het voor!

Paasactie

De paasactie loopt van 12 tot en met 22 maart via actie.voorelkaarzwolle.nl. De pakketten worden de donderdag, vrijdag en zaterdag voor Pasen rondgebracht.

Wil jij ons werk mogelijk maken? Doe mee!