Rahwa

Nieuwe Zwollenaar - Rahwa
Verhaal en foto zijn fictief

“Hallo, ik ben Rahwa en ik kom uit Eritrea.

Ik was 15 jaar toen ik mijn land moest verlaten. De reis was erg moeilijk. Ik ging lopen door Ethiopië,  Soedan en Libië. Om vervolgens met een klein bootje de zee over te steken. Ik ben nu 21 jaar en woon nu bijna 5 jaar in Nederland. Eerst in Ter Apel, toen in Steenwijk, toen in Apeldoorn, en in Harderwijk. En nu in Zwolle.

Het is fijn in Zwolle. Ik heb hier een appartement en ik ken veel mensen uit Eritrea. Maar ik wil heel graag Nederlandse mensen leren kennen. Door veel Nederlands te praten kan ik beter leren de taal te spreken en begrijpen. En misschien kunnen zij mij helpen met het vinden van werk en met het begrijpen van de post. Ook zou ik het gezellig vinden als ze komen eten of thee komen drinken. Dan kan ik vertellen over mijn familie en waar ik vandaan kom. Want ik mis mijn familie heel erg. Maar als ik Nederlandse vrienden heb, dan heb ik hier ook een beetje een nieuwe familie!


Ben jij een vrouw en wil jij vrouwen als Rahwa een jaar helpen om wegwijs te worden in Zwolle? Inclusief alle gezelligheid die daar bij komt kijken. Meld je dan aan!

<< Terug naar de pagina over Participatiemaatje