Samen lukt het!

14 feb 2018
Lianne
871
0

Stichting Voor Elkaar Zwolle helpt Zwollenaren die het zelf even niet meer redden. Liesbeth (48) begon als maatje bij de stichting toen die net was ontstaan. Inmiddels vervult zij ook een coördinerende rol bij het wekelijkse inloopspreekuur dat bij Limor plaatsvindt en spreekt ze veel verschillende Zwollenaren.

“Ik ben al vanaf het eerste uur als maatje bij de stichting betrokken en zie dat er steeds meer toeloop is. We spreken allerlei mensen, van jong tot oud, met elk hun eigen vraag of probleem. Het is bijzonder om te zien hoe verschillend iedereen is. Om voor elke hulpvrager een passende oplossing te vinden, blijft altijd een uitdaging. Dat maakt dat het werk veel energie kost, maar het levert me tegelijkertijd veel meer op: ik word telkens verrast door mensen en hun proces bij het oplossen van problemen. Dat werkt inspirerend en motiverend. Het is prachtig werk.

Samenwerken
Ik ben begonnen als vrijwilliger omdat ik iets wil betekenen voor mijn naasten. Ik vind het leuk om samen met mensen op te trekken en ze van dienst te kunnen zijn. Het is natuurlijk belangrijk om het in balans te houden, ze moeten zelf leren hoe ze met hun situatie om kunnen gaan zodat ze de verantwoordelijkheid zelf blijven dragen. Waar nodig verbind ik hulpvragers aan de juiste instantie die ze verder kan helpen. Dat maakt heel goed zichtbaar wat de kracht is van onze stichting: je doet het samen, en dan lukt het!

Motivatie
Een van mijn taken omvat werken met jongeren. Toen ik daarvoor werd gevraagd was mijn eerste reactie dat dat niets voor mij zou zijn. Toch ben ik het werk gaan doen en nu vind ik het ontzettend leuk. Ik ben erg verrast dat ik zoveel energie krijg van het werken met jongeren. Bijzonder hoe je soms dingen op je pad krijgt waar je lage verwachtingen van hebt, maar wat uiteindelijk heel goed bij je blijkt te passen. Dat heb ik wel gemerkt in al mijn werk bij de stichting: de maatjes en coördinatoren worden in hun werk vaak positief verrast en dat geeft ze kracht om zich verder in te zetten. Dat vind ik heel mooi om te zien, en ik hoop dat het ook andere Zwollenaren kan inspireren zich in te zetten voor mensen in hun omgeving.”