Sterker naar Werk!

Sterker naar Werk!

Sterker naar Werk 2018 heeft inmiddels plaatsgevonden. Aanmelden is niet meer mogelijk. Hou deze website in de gaten voor de volgende editie.

Op zoek naar een nieuwe baan, maar wil je eens kijken waar nu echt je kracht ligt? Kom je tijdens een sollicitatiegesprek (voor je gevoel) niet goed uit de verf? Kun je inspiratie gebruiken na de zoveelste afwijzing of bij het maken van een LinkedIn profiel? Weten hoe je nu precies aan je ideale baan komt? Voor dat alles en meer kun je op donderdag 18 oktober terecht in de Stadkamer in Zwolle Centrum. Tijdens een morgen vol workshops en één op één hulp kun je een stap verder zetten voor jezelf en zo sterker naar (nieuw) werk gaan!

Vanaf 9.00 uur hebben we de koffie klaar staan in De Stadkamer. Om 9.30 uur beginnen we dan met een gezamenlijke aftrap, waarna de verschillende programmaonderdelen zullen starten. We hebben een vol programma met, naast een informatiemarkt, een groot aantal workshops. Omdat we graag willen weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, willen we je graag vragen om je voor de workshops aan te melden. Je kunt je maximaal voor twee workshops aanmelden. Eentje in de eerste ronde en eentje in de tweede ronde.

Deelname aan Sterker naar Werk kost 5 euro. Dit is voor de koffie/thee en een lunch verzorgd door de Gift City (er kan helaas geen rekening worden gehouden met dieetwensen).

Programma

9.00 – 9.30 Ontvangst en inschrijving
9.30 – 10.00 Welkom en aftrap door René de Heer, wethouder gemeente Zwolle en Arjan Jansen, directeur regio Zwolle United / PEC Zwolle
10.00 – 10.15 Uitleg rest van de dag
10.15 – 11.15 Workshopronde 1
11.15 – 11.45 Pauze en bezoek informatiestraat
11.45 – 12.45 Workshopronde 2
13.00 – 13.15 Plenaire afsluiting en succesverhalen
13.15 – 14.15 Netwerklunch en bezoek informatiestraat

Workshops

Je kun een keuze maken uit de volgende workshops:

Wat vertelt jouw kinderspel?

Hoe jij je als kind helemaal kon verliezen in je bezigheden, zegt alles over je KernTalenten. En die zijn vandaag juist de basis om je lekker te voelen in je baan of om de juiste baan te vinden.

Om te weten wat je dromen zijn, wat je boeit, en wat je echt graag wil doen met je leven is het belangrijk om terug te gaan naar je kindertijd.

Speelde je vroeger graag met legoblokjes of maakte je graag ‘nuttige dingen’? Dat vertelt dat je graag analyseert en creatieve oplossingen bedenkt. Iemand die als kind graag las, is er van nature op uit om dingen bij te leren. Ook als volwassene heb je dan eens sterke behoefte om kennis op te doen.

Niet wat je goed kón, wel wat je als kind graag dééd legt je authentieke wortels bloot. Je KernTalenten weerspiegelen je aard, potentieel en intrinsieke motivatie: de blauwdruk van je persoonlijkheid.

Aan de hand van een aantal thema’s neem ik je in deze workshop mee, het is een andere kijk op jezelf en de wereld om je heen. Voor de duidelijkheid, je  krijgt in deze workshop geen KernTalentenanalyse of een kant en klaar antwoord maar wel een hoop inspiratie en inzichten.

Ik heb ontzettend veel zin om met je aan de slag te gaan dus meld je snel aan.

Kijk voor meer informatie op: www.ambitieaanzet.nl

 Maximaal 15 deelnemers

Vind je het lastig jezelf te presenteren en word je zenuwachtig bij het idee dat je jezelf moet verkopen? Geen paniek, want er is hoop.  Leer nu hoe je je sterke punten overtuigend naar voren kunt brengen op een manier waar je je prettig bij voelt. Onderwerpen die aan bod komen zijn: effectief communicatiegedrag, verschillen tussen extraverte en introverte mensen, en stappen zetten met de groeimindset.

Kijk voor meer informatie op: www.elinesluyscoaching.nl

Maximaal 70 deelnemers

Hoe versterk je jouw veerkracht ?

In onze dynamische wereld is kunnen omgaan met veranderingen absolute noodzaak. Er is veerkracht voor nodig om steeds opnieuw je draai te vinden en ondanks tegenslag weer zinvol door te gaan.

Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis, op speelse wijze, en wellicht ga je ontdekken dat je meer in je hebt dan je vermoedt of het reikt je weer iets versterkends aan in jouw zoektocht naar een voor jou passende invulling of richting in jouw leven.

Nieuwgierig geworden? Je bent van harte welkom bij deze workshop.

Mijn naam is Cobien Haasjes en ik ben levenscoach. Ik begeleid mensen die een andere invulling of richting willen geven aan hun leven.

Kijk voor meer informatie op: www.cobienhaasjescoaching.nl

Cobien Haasjes is als vrijwilliger betrokken geweest bij Stichting Voor Elkaar Zwolle

Maximaal 15 deelnemers

Op zoek naar een baan. Als je weet wat je zoekt, heb je deze nog niet direct gevonden.  STORM in Recruitment helpt je graag met jouw LinkedIn profilering.

Het vertellen van een verhaal is een belangrijke vaardigheid. Wanneer je een verhaal vertelt, vertelt dit indirect ook iets over jou. Dit geldt ook voor jouw online profiel. Wil jij jouw online verhaal en het verhaal van de organisatie waarvoor jij (vrijwillig) werkt nog beter vertellen? En wil jij leren hoe jij je profileert op LinkedIn: welke indruk krijgen mensen van jou wanneer ze jouw profiel bekijken? Op interactieve wijze ga je tijdens deze training aan de slag met je LinkedIn profiel. Na het volgen van deze training ben jij nog beter in staat om te vertellen wie je bent en wat je in de wereld van werk te bieden hebt.

Let op: Ben je een beginner? Meld je dan aan voor de 1e workshopronde. Weet je al meer over LinkedIn en wil je weten hoe je bijvoorbeeld je profiel beter in kan zetten? Meld je dan aan voor de 2e workshopronde.

Kijk voor meer informatie op: www.storminrecruitment.nl

Maximaal 10 deelnemers

Een nieuwe virtuele toepassing ontwikkelt door Brainstud.

Met dit programma en een VR-bril oefenen we hoe het is om te presenteren. Kijk hoe het werkt en wat je van eigen of andermans presentatie kunt leren! De workshop gaat over het gebruik van je stem, je lichaamstaal en de hele performance. En dat allemaal in een zeer realistische maar veilige, virtuele setting.

Kijk voor meer informatie op: www.brainstud.nl

Maximaal 10 deelnemers

Informatiemarkt

Naast de workshops kunnen je ook een kijkje nemen op de informatiemarkt die staat opgesteld in De Stadkamer. Je kunt hier tijdens, maar ook tussen de workshops door een kijkje nemen. Er is veel te zien en veel informatie te halen. Daarnaast kun je hier ook meedoen aan het Imagospel, dat begeleid wordt door Jeanette Locht. Zij zegt hierover:

“Wist je dat je maar een paar seconden de tijd hebt voor het maken van een 1e indruk? En dat de kleuren die je draagt je kunnen maken en breken. Goed dus om hier aandacht aan te besteden. Heb jij vragen over je imago, weet je niet hoe je overkomt en zou je hier wel antwoord op willen? Schuif aan bij Het Imagospel –  jij krijgt antwoord op al jouw imagovragen en tips hoe jij je eerste indruk kunt verbeteren.”

Verder vind je op de markt:

  • Een CV-check: hoe goed is jouw CV en wat kun je eventueel veranderen?
  • Profielfoto maken: Goede foto nodig voor je Linkedin profiel? Onze fotograaf maakt hem voor je!
  • Jobbing: Vind jij je ideale baan op basis van wie je bent en wat je wilt? Eerst kijken of er een klik met de organisatie is, daarna pas komt wat je kunt. Wat je niet kunt is te ontwikkelen. Klikt ‘t, dan werkt het! Dé basis om boven jezelf uit te stijgen.
  • Leo Hans: ‘Wereld van verschil’  Mensen zijn gelukkig weer verschillend. Hoe je hiermee je voordeel kunt doen leer je in de ‘Wereld van Verschil’
  • Hoe kan een uitzendbureau je helpen? de intercedenten van Tempo Team leggen je graag uit hoe een uitzendbureau jou kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Ook uitzendbureau Nedflex zal aanwezig zijn. Een korte opleiding volgen en meteen aan de slag? Vraag bij de stand van Nedflex in welke branches dit kan!
  • Zwolle Doet: Vrijwilligerswerk is ook werk en kan een mooie (tussen)stap zijn naar betaald werk. Zwolle Doet vertelt graag wat JIJ kunt betekenen.
  • Ontwikkelcoach Andrea Noordink helpt je graag bij al je vragen rondom werk dat bij je past.
  • Imago-coach Jeanette Locht vertelt je o.a. graag in welke kleur jij de beste 1e indruk maakt.
  • En natuurlijk presenteren de organisatoren zichzelf ook graag. We zien je graag bij een van onze stands!

Kosten

Deelname aan het event Sterker naar Werk kost 5 euro. Dit is voor de koffie/thee en een lunch verzorgd door de Gift City. (Er kan geen rekening worden gehouden met dieetwensen).

Bij binnenkomst krijg je van ons een lunchbon. Tegen inlevering van deze bon ontvang je je lunch. Let op: wij kunnen geen geld teruggeven. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, dan kun je wel laten weten dat iemand anders in jouw plaats komt.

Sterker naar Werk is een initiatief van Voor Elkaar Zwolle (JobHulpMaatje), De Stadkamer, ArboPosifief en De Gift City.