Vacature: ParticipatieMaatje

Als vrijwilliger help je nieuwkomers in Nederland op weg in de Zwolse samenleving. Je gaat een vertrouwensband aan en loopt een langere tijd met iemand op, om ze meer zelfredzaam te maken in de Zwolse samenleving en aansluiting te laten vinden in de stad. Je ondersteunt ze bij het opbouwen van een sociaal netwerk, het vinden van een goede daginvulling (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, werk, sport, cursussen of activiteiten) en je ondersteunt bij praktische vragen (bijvoorbeeld rond formulieren, brieven en relevante organisaties/instanties).

Onderdeel worden van onze stichting kan ook met je hele gezin. Wij koppelen jullie graag aan een nieuwkomend gezin in Zwolle.

Wie zijn deze nieuwe Nederlanders?
Alleenstaande (jonge) mannen en vrouwen of gezinnen die een helpende hand kunnen gebruiken.
Zij zijn al even in Nederland en hebben een tijd doorgebracht in een asielzoekerscentrum voordat zij in Zwolle zijn komen wonen.

Bij het koppelen van deelnemers en maatjes kijken wij goed naar beide partijen, waarin we rekening houden met cultuurverschillen.

Vaardigheden
Herken jij je in de volgende eigenschappen?

  • Je voelt je betrokken bij de doelgroep
  • Je bent bereid om op te trekken met nieuwe Nederlanders in een ingrijpende periode van hun leven en hen te ondersteunen op basis van gelijkwaardigheid
  • Je bent initiatiefrijk, daadkrachtig en stabiel
  • Je kunt goed luisteren, vragen stellen en je inleven in de ander en zijn/haar cultuur
  • Je hebt een positieve levensinstelling
  • Je wilt je voor langere tijd inzetten (we vragen om een commitment van minimaal 2 jaar)
  • Je ziet het zitten om een vertrouwelijke band aan te gaan met iemand in een kwetsbare situatie. Het is noodzakelijk dat deze persoon op jou kan rekenen op regelmatige basis (minimaal één dagdeel per week)
  • Je respecteert de doelstelling van de stichting waarin we, geïnspireerd door de Bijbel en handelend vanuit naastenliefde en respect voor de ander, kwetsbare stadsgenoten willen ondersteunen.

Overige informatie
Als ParticipatieMaatje krijg je een driedaagse training waarin je inhoudelijk wordt toegerust. Ook krijg je bij je vrijwilligerswerk ondersteuning en begeleiding van een projectcoördinator.

Wil je meer informatie?
Wij vertellen je graag meer over het vrijwilligerswerk als ParticipatieMaatje. Neem contact met ons op door te bellen naar 088 – 145 00 40 of door ons te mailen. Onze coördinatoren staat je graag te woord.

Of kijk hier voor meer informatie.

Soort dienstverband: Parttime, Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk Zwolle Vacature
Vrijwilligerswerk Zwolle