Vacature: Praktische vrijwilliger (4 uur p/w)

Ben je goed met gereedschap? En lijkt het je mooi om het leven van kwetsbare Zwollenaren een stukje makkelijker te maken? Dan is de rol als praktische vrijwilliger bij Stichting Voor Elkaar Zwolle iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als praktische vrijwilliger help je mensen met kleine klusjes in huis. Denk aan het leggen van een nieuwe vloer of het plaatsen van isolatiemateriaal. Zo zorg je ervoor dat zij kunnen wonen in een veilige en comfortabele leefomgeving.

Welke eigenschappen passen bij deze rol?
Je hoeft geen klus-expert te zijn, maar het is wel prettig als je handig bent. Daarnaast is het fijn als je jezelf herkent in onderstaande eigenschappen. Zo weet je of deze rol bij je past.

Herken jij je in de volgende eigenschappen?

  • Je vindt het fijn om, zonder voorbehoud, mensen te helpen die in een situatie zitten waarin praktische hulp welkom en nodig is.
  • Je bent handig en kunt zelfstandig kleine klussen uitvoeren
  • Je bent flexibel als het nodig is
  • Je wilt mensen helpen op basis van samenwerking en gelijkwaardigheid
  • Je hebt een open houding en respecteert de opvattingen of cultuur van andere mensen

Wat kun je verder verwachten?
We organiseren een aantal intervisieavonden per jaar. Daarin leren we elkaar beter kennen en delen we ervaringen met elkaar.

Ga je bij ons aan de slag? Dan vragen we je om een dagdeel per week beschikbaar te zijn voor minimaal twee jaar. We bouwen namelijk het liefst een band met je op voor de lange termijn. Verder hebben we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig, omdat we werken met kwetsbare personen. Deze vragen we gratis voor je aan.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?
Als praktische vrijwilliger maak je deel uit van een warme en gezellige stichting, waarin je écht het verschil kunt maken voor anderen. Je komt terecht in een warm team van betrokken collega’s en vrijwilligers, waarmee we regelmatig een borrel of barbecue organiseren. Maar het mooiste van alles: samen met ons maak je een positief verschil in het leven van mensen in onze stad. Hoe mooi is dat?!

Interesse?
Stuur ons een mail naar info@voorelkaarzwolle.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vacature Praktische Vrijwilliger
© Pedro Sluiter Foto