Vacature: Stage HBO Social Work (derde jaar)

Lijkt het je leuk om een jaar lang onderweg zijn met nieuwe Zwollenaren? Ze te ondersteunen en ze handreikingen te bieden om redzamer te worden in onze complexe (Zwolse) samenleving? Heb je geduld, humor, een luisterend oor, interesse in diversiteit en andere culturen en relativeringsvermogen? Dan is deze vacature je misschien wel op het lijf geschreven!

Het kloppend hart van ons zijn betrokken en getrainde vrijwilligers. Onze maatjes worden gekoppeld aan nieuwe Zwollenaren, die net uit het AZC komen. Vind jij het een uitdaging om je voor hen in te zetten, zodat zij de kans krijgen om zelf te gaan meedoen?

Vanaf september 2021 weer ruimte voor een derdejaars Social Work student. Het is de bedoeling dat je in een jaar tijd groeit in je rol als hulp-coördinator. Samen starten we een inwerktraject en vanaf dag 1 gaan we kijken waar jij zelfstandig kunt functioneren.

Wat wordt er van je verwacht?

  • Je krijgt intern een opleidingstraject met online training en workshops
  • Je gaat mee op intake en wordt gekoppeld aan een aantal adressen van nieuwe Zwollenaren, die je mag gaan ondersteunen.
  • Je bent betrokken bij het bedenken en uitvoeren van activiteiten die nieuwe Zwollenaren helpen op het gebied van maatschappelijke en arbeidsparticipatie.
  • Je onderhoudt contacten met lokale partners en gebruikt dit netwerk voor de nieuwe Zwollenaren en de Stichting.

Voor Elkaar Zwolle is een stichting die vanuit naastenliefde en respect naast kwetsbare stadsgenoten wil staan. Dat doen we mensen te helpen duurzame stappen te zetten als ze schulden hebben, op zoek zijn naar werk of als ze nieuw in Nederland zijn komen wonen. Voor deze stage zijn we specifiek op zoek naar een student die met nieuwe Zwollenaren wil gaan werken.

Wij bieden een enthousiast en betrokken team, waar jij als ‘collega’ onderdeel van wordt, en een prachtig, intercultureel werkveld. Je werkt naast een HBO professional die je de ruimte en de begeleiding geeft die jij nodig hebt. Je leert werken in een dynamische organisatie en schakelt voortdurend tussen beleid en praktijk. Tenslotte krijg je ruim de mogelijkheid om je interculturele vaardigheden en je social work skills in te zetten bij de verschillende mensen die je mag begeleiden.

Als coördinator van het ParticipatieMaatje project van Stichting Voor Elkaar Zwolle werk ik graag samen met studenten Social Work, met het profiel Welzijn en Samenleving! Graag ontvang ik je motivatie, voorzien van CV via: elly@voorelkaarzwolle.nl

Student en begeleider