Vacature: Vrijwilliger Trainer Financiële zelfredzaamheid

Heb jij iets met financiële educatie en vind je het leuk om mensen uit verschillende culturen te helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou, want wij zijn op zoek naar een Trainer bij de Financiële training GeldZeker!

Bij Stichting Voor Elkaar Zwolle bieden we een financiële training speciaal voor Nieuwe Zwollenaren, statushouders die recent in Zwolle zijn komen wonen. Onze training is ontworpen om hen te ondersteunen op weg naar financiële zelfredzaamheid.

Wat houdt de GeldZeker! training in?
De GeldZeker! training bestaat uit vier modules van elk 2,5 tot 3 uur:

Module 1: Financiële administratie, Digid en inkomen.

Module 2: (Grip op je) uitgaven en (be)sparen.

Module 3: Financiële zekerheid: toeslagen en verzekeringen.

Module 4: Werk en belastingen, wijzigingen in je persoonlijke situatie en waar krijg ik hulp?

Je verzorgt de training en helpt Nieuwe Zwollenaren om inzicht te krijgen in hun financiële situatie. In de planning voor 2024 zijn er elke maand 2 dagdelen gereserveerd voor de training. Deelnemers volgen in de 3e maand van de maatschappelijke begeleiding de eerste 2 lessen van de training en in de 9e maand volgen ze de laatste 2 lessen.

Je biedt praktische tips en adviezen over hoe de deelnemers hun inkomen en uitgaven kunnen beheren, sparen en omgaan met verzekeringen en belastingen.
Je werkt met een diverse groep deelnemers en weet financiële informatie op een begrijpelijke en toegankelijke manier over te brengen.

Je ondersteunt trainingen die vertaald worden in het Arabisch, Farsi, Tigrinya of Turks, zodat ook deelnemers die nog niet vloeiend Nederlands spreken, kunnen profiteren van onze training.

Wie ben jij?

  • Je hebt een goede kennis van financiële onderwerpen en bent in staat om deze kennis helder over te brengen.
  • Je hebt affiniteit met het werken met mensen uit verschillende culturen en je haalt daar voldoening uit.
  • Je bent geduldig, communicatief sterk en hebt een groot empathisch vermogen.
  • Ervaring in het geven van trainingen is een pluspunt, maar geen vereiste. Wij bieden de nodige ondersteuning en begeleiding.

Wie zijn wij
Bij Stichting Voor Elkaar Zwolle kom je te werken in een fijne omgeving met een betrokken team. Je draagt bij aan de missie van de stichting: naast kwetsbare stadsgenoten staan en hen ondersteunen in het zetten van een duurzame stap in een menswaardig bestaan. Er ligt een procesbeschrijving voor je klaar waar je direct mee aan de slag kunt. Daarnaast kan je altijd terugvallen op een professionele beroepskracht. Hierdoor kan je waardevolle werkervaring opdoen en jezelf verder ontwikkelen.
We bieden je een waardevolle en dankbare vrijwilligersfunctie, waarin je verschil kan maken in de levens van nieuwe Zwollenaren.

Samen maken we Zwolle financieel sterker!

Interesse? Mail naar info@voorelkaarzwolle.nl. Ook als je nog vragen hebt of meer informatie wil, neem gerust contact met ons op!

financieel trainer