Voor Elkaar Zwolle loopt de Halve Marathon

Op zaterdag 8 juni doet Stichting Voor Elkaar Zwolle mee met de Halve Marathon van Zwolle. 25 gedreven deelnemers gaan de uitdaging aan op verschillende hardloopafstanden om geld in te zamelen voor Voor Elkaar Zwolle. De opbrengst willen we investeren in huidige en nieuwe vrijwilligers, om met hun inzet onze stadsgenoten goed te kunnen blijven begeleiden.

“Iedereen verdient gelijkwaardige kansen”
Op zowel de Halve Marathon als de 4 Engelse Mijl schitteren op 8 juni enthousiaste deelnemers voor onze stichting. John Foppen loopt de Halve Marathon en vertelt waarom hij meedoet: “Iedereen verdient gelijkwaardige kansen en een goede (her)start. Ik vind het mooi dat Voor Elkaar Zwolle zich hiervoor inzet. Met mijn deelname hoop ik de stichting een mooi geldbedrag te schenken, dankzij de vele donaties en samen met de andere lopers.”

Opbrengst voor inzet vrijwilligers
Met de opbrengst van de Halve Marathon wil Voor Elkaar Zwolle investeren in de huidige vrijwilligers en daarnaast nieuwe vrijwilligers bereiken en opleiden. De vrijwilligers, ook wel ‘maatjes’ genoemd, spelen een essentiële rol in het ondersteunen van hulpvragers. Onze directeur, Maarten Schrooten, benadrukt het belang van de maatjes: “Als vrijwilligersorganisatie weten we dat onze vrijwilligers het kapitaal vormen. Zonder hen is er geen dienstverlening mogelijk. In deze tijd van toenemende hulpvragen, is het van belang dat we blijven investeren in onze huidige vrijwilligers, maar ook blijven zoeken naar nieuwe vrijwilligers. Dankzij onze lopers en donateurs is het mede mogelijk om hierin te investeren.”

Kom ons aanmoedigen op 8 juni
Wij zijn supertrots op onze 25 deelnemers die de Halve Marathon of de 4 Engelse Mijl gaan lopen voor onze stichting. Wil jij hen ook komen aanmoedigen op 8 juni? De 4 Engelse Mijl start om 19.00 uur en de Halve Marathon start om 20.15 uur. Beide runs lopen door de binnenstad van Zwolle.

Benieuwd naar onze deelnemers of wil je een kleine bijdrage doen? Kijk op de actiepagina.

Hardloopshirts Halve Marathon (2)