Voor iedereen een baan die bij hem past!

Voor Elkaar Zwolle organiseert een aantal keer per jaar een JobGroup: in zeven bijeenkomsten samen aan de slag om een dichter bij passend werk te komen. Marloes Selles is al een aantal jaar JobGroupLeider en Kavita Visser sloot in juni haar JobGroup af. Ze delen hun verhaal.

Kavita heeft een JobCoach, maar liep op bepaalde vlakken vast en kwam bij de JobGroup terecht. “Ik wil wat ik in de JobGroup heb geleerd, me eigen maken. Ik werk nog aan mijn pitch en wil meer vertrouwen in mezelf krijgen. Dit doe ik samen met mijn JobCoach, maar ook met Marloes en de andere deelnemers heb ik nog contact. We zijn een hechte groep geworden en ik heb veel aan ze gehad.” Kavita werkt 40 uur in de schoonmaak en maakt lange dagen, dus ondertussen kijkt ze om zich heen. “Ik geef de moed niet op en blijf solliciteren. Tijdens de JobGroup bleek dat een baan in de zorg, bijvoorbeeld als gastvrouw, wel iets voor me zou kunnen zijn.”

“Ik vind zelfontwikkeling en een leven lang leren belangrijk. Daarnaast zijn mensen enorm fascinerend,” vertelt Marloes. “Iedereen is uniek en ik wens iedereen een baan toe die bij hem past, waar hij op zijn plek is en opbloeit.”

“De groep is heel belangrijk: de deelnemers zijn er voor elkaar en motiveren elkaar. Je maakt met z’n allen een proces mee. Er is vaak boosheid, wat een belemmerende gedachte kan zijn. Het is belangrijk te realiseren dat negatieve gevoelens er mogen zijn, maar daarna moet je dat omzetten naar iets positiefs en er samen voor gaan.”

Tijdens de laatste JobGroup-bijeenkomst gaf Marloes een pioenroos aan Kavita. Marloes: “Een pioenroos heeft iets magisch. Er zit veel onder de knop verstopt wat pas zichtbaar wordt als de bloem gaat bloeien. Ik wens Kavita toe dat ze zichzelf steeds beter leert kennen en zo gaat bloeien. Ze heeft veel stappen gezet en mag dat nog meer gaan uitdiepen.” Kavita is heel tevreden over Marloes: “Ze is een goede coach. Lief, zachtaardig, maar ook iemand die recht in je gezicht zegt hoe het is. Ze is direct, op een goede manier. Ook Gert Jan was een fijne groepsleider.”

Op 19 september start een nieuwe JobGroup. Meld je aan!

Marloes-en-Kavita-1920x1423