Gratis hulp bij verduurzamen woning dankzij Warm Thuis Zwolle.

Warm Thuis Zwolle helpt inwoners van Zwolle, die dat zelf niet kunnen betalen, aan een energiezuiniger huis. Afhankelijk van onder andere het inkomen en de woonsituatie helpt Warm Thuis inwoners met gratis tips en kleine of grote energiebesparende maatregelen. Zo verbruiken zij minder energie en besparen zij op hun energierekening.

Inwoners die daarvoor in aanmerking komen kunnen rekenen op gratis bespaaradvies van een energiecoach, gratis materiaal en een klusser of organisatie die de maatregelen uitvoert. Zo wordt het huis duurzamer en de energierekening lager.

Unieke samenwerking

Door de hoge energieprijzen is het belangrijker dan ooit dat huizen verduurzamen. Daarom heeft de rijksoverheid een eenmalig budget ter beschikking gesteld aan de gemeente Zwolle om inwoners die dat zelf niet kunnen betalen daarbij te helpen. Zo ontstond Warm Thuis Zwolle: een unieke samenwerking tussen gemeente Zwolle, Stichting Voor Elkaar Zwolle, buurtinitiatieven uit wijken, woningcorporaties en welzijnsorganisaties.

Aanmelden

Inwoners kunnen zich aanmelden op www.warmthuiszwolle.nl. Er wordt vervolgens contact opgenomen om samen te kijken of er recht is op gratis hulp.

Warm Thuis Zwolle