Week van de Armoede: 13 tot 20 oktober 2019

Armoede in Nederland is lang niet altijd zichtbaar. Daar geven we aandacht aan met onze Week van de Armoede van 13 tot 20 oktober, rondom Wereldarmoededag (17 oktober). In deze week willen we bewustwording over armoede in Zwolle vergroten.

Armoede in Zwolle
1 op de 5 huishoudens heeft te maken met schulden en veel mensen zoeken (te) laat hulp. Ook op het gebied van werk of integratie kunnen mensen in armoede leven, bijvoorbeeld omdat ze nog maar net genoeg verdienen of niet de juiste baan kunnen vinden, of als nieuwe Nederlander de weg kwijt raken in alle regelingen en voorzieningen.

Samen Hart voor Mensen
Dit jaar hebben we voor de Week van de Armoede kerken uit Zwolle gevraagd met ons mee te doen door aandacht te geven aan armoede. In verschillende kerkdiensten van de komende tijd zal daarom aandacht worden gegeven aan het thema, en zo hopen we de bewustwording te vergroten. Daarnaast zullen we de campagne Samen Hart voor Mensen (zie www.samenhartvoormensen.nl) van SchuldHulpMaatje op 16 oktober samen met deelnemende kerken aftrappen. Deze campagne is ontwikkeld door SchuldHulpMaatje om meer aandacht te vragen voor mensen met geldzorgen. Tijdens de kick-off doen we de ‘Doe de VIJF!-challenge’, een laagdrempelige challenge om aandacht te vragen voor één op de vijf mensen die schulden heeft.

Sterker naar Werk-Event
Ook vindt er vanuit het project JobHulpMaatje een evenement voor werkzoekenden plaats, in samenwerking met de Stadkamer, ArboPositief en de GiftCity. Sterker naar Werk is een informatiemarkt over kansrijke werksoorten, nu en in de toekomst. Het gratis event is voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk, maar ook iedereen die nieuwsgierig is naar de markt is welkom. Sterker naar Werk is op donderdag 17 oktober van 09.30 tot 12.30 uur in de Stadkamer in het centrum (Zeven Alleetjes 1a, Zwolle). Lees hier meer informatie over Sterker naar Werk!

Op 17 oktober is het Wereldarmoededag. Samen kunnen we armoede in Nederland tegengaan, elke dag een beetje meer. Help ook mee: zet je in als vrijwilliger of doneer

161116-ZwolleStad-002-1920x1276