Week van de Armoede in Zwolle

11 okt 2018
Annelien
784
0

Stichting Voor Elkaar Zwolle organiseert van 14 t/m 21 oktober de Week van de Armoede in Zwolle. In deze week, rondom de Wereld Armoededag op 17 oktober, wordt aandacht gevraagd voor verborgen armoede in de stad. Een thema waar we ons dagelijks mee bezig houden bij ons project SchuldHulpMaatje.

Samen lukt ‘t

In de Week van de Armoede organiseren we diverse activiteiten en acties. Zo doen meerdere Zwolse basisscholen mee met een inzamelingsactie van producten, die bestemd zijn voor de Voedselbank. Ook wordt er in veel kerken aandacht besteed aan het onderwerp armoede. Op donderdag 18 oktober organiseren we een inspiratieavond. Vanuit het project JobHulpMaatje vindt er een evenement voor werkzoekenden plaats, in samenwerking met de Stadkamer, ArboPositief en de GiftCity.

Armoede in Zwolle

Door allerlei redenen (bijvoorbeeld een laag inkomen, grote uitgaven, baanverlies of relatiebreuk) kan rondkomen moeilijk worden. En soms ontstaan er zelfs schulden. “Trek bij zorgen of twijfels vooral aan de bel,” moedigt coördinator Henk Woertink aan. “Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. En dat is helemaal niet gek; je hoeft je niet te schamen. Geldzorgen komen vaker voor dan je denkt. Samen krijg je weer inzicht en vind je oplossingen!” Er is veel armoede in Zwolle. Maar liefst 12.000 huishoudens hebben te maken met 3 of meer incassotrajecten bij 3 of meer schuldeisers. Dat is 22% van alle Zwolse huishoudens. Nog eens 17.000 huishoudens (31%) lopen risico op financiële problemen.