Word ParticipatieMaatje

Help een ander om mee te doen in Zwolle

Als maatje word je toegerust met training en ondersteuning

Wil jij je talenten inzetten om een nieuwe Zwollenaar op weg te helpen?

Als ParticipatieMaatje help je nieuwe Nederlanders op weg in de Zwolse samenleving. Je gaat een vertrouwensband aan en loopt een langere tijd met iemand op, om ze meer zelfredzaam te maken in de Zwolse samenleving en aansluiting te laten vinden in de stad. Je ondersteunt ze bij het opbouwen van een sociaal netwerk, het vinden van een goede daginvulling (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, werk, sport, cursussen of activiteiten) en je ondersteunt bij praktische vragen (bijvoorbeeld rond formulieren, brieven en relevante organisaties/instanties).

Je krijgt een driedaagse training waarin je inhoudelijk wordt toegerust. Ook krijg je bij je vrijwilligerswerk ondersteuning en begeleiding van een projectcoördinator.

Onze vrijwilligers maken Voor Elkaar Zwolle. Doe je mee?

Intake

Een coördinator neemt contact met je op. Samen plannen jullie een intake om te bespreken waar je mee aan de slag wil.

Training

Je volgt een driedaagse training om als maatje aan de slag te gaan.

Koppeling

Onze coördinator kijkt welke hulpvrager bij jou past en maakt vervolgens een koppeling. Jullie maken een afspraak om kennis te maken.

Aan de slag!

Samen is het succes van onze aanpak. Je helpt de hulpvrager op weg tot diegene het zelf kan. Jullie houden contact voor als er nog vragen zijn.

Wil je meer informatie?

Wij vertellen je graag meer over het vrijwilligerswerk als ParticipatieMaatje. Neem contact met ons op door te bellen naar 088 – 145 00 40 of door te mailen naar participatiemaatje@voorelkaarzwolle.nl. Onze coördinator Elly staat je graag te woord.

SVEZ-portret-home-Elly

Meld je aan!

Wil je je aanmelden? Vul het aanmeldformulier in!

  • Wij sturen een kopie van je bericht naar dit e-mailadres.
  • We geven je persoonsgegevens aan niemand anders en we bewaren ze niet langer dan nodig is. Lees voor meer informatie de privacyverklaring van Voor Elkaar Zwolle .