Word ParticipatieMaatje

Help een ander om mee te doen in Zwolle

Als maatje word je toegerust met training en ondersteuning

Wil jij je talenten inzetten om een nieuwe Zwollenaar op weg te helpen?

Als ParticipatieMaatje help je nieuwe Nederlanders op weg in de Zwolse samenleving. Je gaat een vertrouwensband aan en loopt een langere tijd met iemand op, om ze meer zelfredzaam te maken in de Zwolse samenleving en aansluiting te laten vinden in de stad. Je ondersteunt ze bij het opbouwen van een sociaal netwerk, het vinden van een goede daginvulling (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, werk, sport, cursussen of activiteiten) en je ondersteunt bij praktische vragen (bijvoorbeeld rond formulieren, brieven en relevante organisaties/instanties).

Je krijgt een driedaagse training waarin je inhoudelijk wordt toegerust. Ook krijg je bij je vrijwilligerswerk ondersteuning en begeleiding van een projectcoördinator.

Onze vrijwilligers maken Voor Elkaar Zwolle. Doe je mee?

Kennismaking

Na jouw aanmelding nemen wij contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen.

Training

In een 3-delige training geven wij je alle informatie om als maatje aan de slag te gaan.

Koppeling

Onze coördinator kijkt welke deelnemer en maatje goed bij elkaar passen en maakt de koppeling tussen jullie.

Aan de slag!

Samen is het succes van onze aanpak. Je helpt de deelnemer op weg tot diegene het zelf kan. Voor vragen kun je altijd bij ons terecht.

Wil je meer informatie?

Wij vertellen je graag meer over het vrijwilligerswerk als ParticipatieMaatje. Neem contact met ons op door te bellen naar 088 – 145 00 40 of door te mailen naar participatiemaatje@voorelkaarzwolle.nl. Onze coördinatoren Elly, Margien, Anna en Luuk staan je graag te woord.

SVEZ-portret-home-Elly
Margien
Anna
Luuk

Meld je aan!

Wil je je aanmelden? Vul het aanmeldformulier in!

  • Wij sturen een kopie van je bericht naar dit e-mailadres.
  • We geven je persoonsgegevens aan niemand anders en we bewaren ze niet langer dan nodig is. Lees voor meer informatie de privacyverklaring van Voor Elkaar Zwolle .