“Ik zag helemaal geen uitweg meer.”

15 nov 2017
Lianne
865
0

Bij het project SchuldHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle worden stadsgenoten geholpen die te maken hebben met schulden. Eén van deze Zwollenaren, Elize (24), vertelt haar verhaal:

“Ik kan prima met geld omgaan. Toen ik ging studeren en op kamers ging wonen in Zwolle, ging het aan het begin ook goed met mijn geldzaken. Dat veranderde toen ik een relatie kreeg met een drugsverslaafde. Ik studeerde en werkte daarnaast wat uren, maar hij had geen werk. Hij vroeg mij om geld. Later bedreigde hij me zelfs, en hij was niet bang om daarbij een paar klappen uit te delen. Daarom gaf ik hem geld, maar ik had lang niet genoeg. Mijn huur werd achterstallig, ik kon amper mijn boodschappen betalen, de zorgverzekering, DUO en kledingwinkels werden schuldeisers en ik kreeg deurwaarders op de stoep. Mijn zus kreeg door dat ik werd mishandelt en schakelde de politie in. Mijn ex-vriend is opgepakt en toen kon ik ontsnappen. Ik liep hierna echter een Post Traumatisch Stress Syndroom op en daarnaast zag ik geen uitweg om mijn schulden te betalen.

SchuldHulpMaatje
Omdat mijn zus wist van mijn problemen en weleens had gehoord van SchuldHulpMaatje raadde ze mij aan contact te zoeken. Ik stuurde een berichtje en kreeg de dag erna al antwoord. Ze konden me helpen en hebben een maatje voor me gevonden. Samen met mijn maatje heb ik de rekeningen met de hoogste prioriteit betaald en nu maak ik elke maand een plan om aan mijn betalingen te voldoen. Helemaal schuldenvrij ben ik nog niet, maar de gemeente gaat me nu helpen. Ik ben ontzettend blij dat ik over een paar jaar van al mijn schulden af ben.

Trots op mijzelf
Een jaar geleden zag ik geen uitweg en durfde ik amper over straat te lopen. Nu ben ik trots op mijzelf; ik ben weer beter en kan een opleiding volgen. Daarnaast heb ik een baan en werk ik hard voor een schuldvrije toekomst. Ik wil ook graag wat doen voor mensen die hetzelfde meemaken als wat ik heb meegemaakt. Niemand verdient het om zo slecht behandeld te worden in een relatie, daar wil ik me voor inzetten. Ik ben mijn maatje ontzettend dankbaar voor haar hulp, want waar ik geen uitweg zag, is het ons samen gelukt om die wel te vinden!”