Wethouder Klaas Sloots reikt certificaten uit aan 10 nieuwe ParticipatieMaatjes

Intensieve samenwerking met Stichting Present Zwolle

Samen met Present Zwolle gaan we in een jaar 30 statushouders, nieuwe Zwollenaren, helpen inburgeren in Zwolle. Dit zijn Zwollenaren die meteen bij binnenkomst in Zwolle maatschappelijk begeleid worden, in samenwerking met lokale partners. Samen met een groot netwerk, veel ervaring en vrijwilligers zetten wij ons samen met Stichting Present met hart en ziel in voor deze doelgroep. Veel nieuwe Zwollenaren zijn zich al echt thuis gaan voelen en zijn actief in de Zwolse maatschappij.

Deze intensieve samenwerking resulteert nu in een mooie groep bewogen vrijwilligers die ontzettend veel zin hebben om aan de slag te gaan.

’’Toen ik mijn eerste gesprek met Elly, coördinator ParticipatieMaatje, had begon mijn hart sneller te kloppen. Door de training ben ik nog beter in staat om het gezin waar ik aan gekoppeld ben, goed te ondersteunen’’

Aldus één van de ParticipatieMaatjes

Word jij ook ParticipatieMaatje?

Klopt jouw hart ook sneller als je hierover leest en wil jij mensen van ver wegwijs maken in onze stad en helpen om zelfstandig te kunnen functioneren? Lees via onderstaande link meer informatie en meld je aan!

Certificering nieuwe ParticipatieMaatjes