Jubileum Voor Elkaar Zwolle

10 jaar Voor Elkaar Zwolle

Op een sprankelende jubileumavond op woensdag 29 november 2023 in het Academiehuis van de Grote Kerk in Zwolle, vierde Voor Elkaar Zwolle haar 10-jarig bestaan met 150 genodigden, waaronder Carola Schouten (minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) en Dorrit de Jong (wethouder gemeente Zwolle). Op het podium spraken zij met oud-directeur Martin Suithoff van Voor Elkaar Zwolle, onder begeleiding van Wim Eikelboom, over het belang van lokale initiatieven bij armoede, participatie en energie, in het bijzonder in de gemeente Zwolle. Maarten Schrooten, de nieuwe directeur van Voor Elkaar Zwolle, leidde de avond, die gevuld was met mooie verhalen, voordrachten en terugblikken.

In 2011 startte de Protestantse Kerk in Zwolle met het pilotproject SchuldHulpMaatje. Hoewel er positieve resultaten werden behaald, ontbrak het aan verdere regie van het project. Toen SchuldHulpMaatje dreigde te stoppen in Zwolle werd Martin Suithoff, samen met een kleine groep vrijwilligers, gevraagd het project voort te zetten. Dit resulteerde in de oprichting van Voor Elkaar Zwolle in 2013, met als eerste project SchuldHulpMaatje. Onder leiding van Martin is Voor Elkaar Zwolle uitgegroeid tot een organisatie met meerdere projecten, waaronder ParticipatieMaatje, Nieuw in Zwolle, WarmThuis Zwolle en het Woonproject038.

De jubileumavond stond in het teken van het vieren van het 10 jaar lang werken aan dezelfde missie, samen met alle fantastische vrijwilligers. We stonden stil bij vele mijlpalen en successen die Voor Elkaar Zwolle heeft bereikt. Ook namen we deze avond afscheid van oprichter en directeur Martin Suithoff. Burgemeester Erica van Lente (gemeente Dalfsen) reikte hem een koninklijke onderscheiding uit, als erkenning voor zijn gedrevenheid en maatschappelijke inzet. Martin noemde dit zelf: “Dat stukje liefde, tijd en aandacht voor de ander, dat maakt werkelijk het verschil.” Nu heeft hij het stokje overgedragen aan Maarten Schrooten, die met dezelfde passie en toewijding de missie van Voor Elkaar Zwolle voortzet.

Deze bijzondere avond vol gedrevenheid en waardering hebben we laten vastleggen. Bekijk hieronder de jubileumfilm en laat je inspireren!

Wil je meer lezen over de jubileumavond? Lees dan hier het nieuwsbericht.