Over ons

Stichting Voor Elkaar Zwolle is er voor jou! Heb je schulden, ben je je baan kwijtgeraakt, ben je nieuw in Nederland of kom je er gewoon even niet meer uit? Wij willen je helpen!

Onze missie

Stichting Voor Elkaar Zwolle helpt vanuit de verbondenheid tussen de inwoners van Zwolle. Met diverse projecten werken wij aan het voorkomen en oplossen van schuldproblematiek. Ook dragen we bij aan een betere aansluiting tussen werkzoekenden en de arbeidsmarkt. Het bevorderen van zelfredzaamheid en zelfstandigheid staat hierbij voorop.

Onze werkwijze

De vrijwilligers van de stichting worden goed opgeleid en NEN-gecertificeerd. Daarnaast nemen ze deel aan intervisies en worden ze begeleid door een betaalde coördinator. We vragen om een beschikbaarheidsgarantie, zodat we op elkaar kunnen bouwen. Daarnaast beschikt elk maatje over een Verklaring omtrent Gedrag (VOG).

Zwollenaren die om hulp vragen, worden bijgestaan met raad en daad. De vrijwilligers zijn als een ‘maatje’ voor hen. Het werk van de vrijwilligers is aanvullend aan dat van professionals.

De stichting zorgt voor afstemming met sociale partners in Zwolle, zodat vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar afgestemd worden en kwaliteit gewaarborgd wordt.