Nieuws

Lees over onze activiteiten en actuele ontwikkelingen.

Vrijwilligerswerk Zwolle

Ik zie het meer als vriendschap, het klikte meteen

Op je 18e genoodzaakt verhuizen naar een vreemd land: het overkwam Ayah. Twee jaar geleden verhuisde ze van Syrië naar Nederland om een nieuw bestaan op te bouwen. In haar nieuwe woonplaats Zwolle ontmoette ze maatje Mette, waarmee een mooie vriendschap ontstond.

Vrijwilligerswerk Zwolle

Een rol die perfect past in mijn leven

Hij zocht naar een manier om zijn vrije tijd beter te besteden, en die vond Nico in zijn rol als een maatje. Hij spreekt regelmatig af met Osama en inmiddels voelt de band als vriendschap.

Vrijwilligerswerk Zwolle - ParticipatieMaatje voor gezinnen

Maatje zijn is als een spiegel voor jezelf

Samson en Selam komen uit Eritrea en wonen sinds vier jaar in Zwolle, samen met hun twee kinderen. Richtje is vrijwilliger bij Voor Elkaar Zwolle en helpt het gezin om wegwijs te worden in de maatschappij. Hoewel het traject is afgerond, zien ze elkaar nog regelmatig en voelt de band als familie.

Martin Suithoff en Wim Eikelboom in gesprek met demissionair minister Carola Schouten en Zwolse wethouder Dorrit de Jong

Jubileumavond: 10 jaar Voor Elkaar Zwolle

Een bijzondere avond voor onze stichting in het Academiehuis van de Grote Kerk in Zwolle. Samen met 150 genodigden stonden we stil bij ons 10-jarig bestaan. Onder de genodigden waren…

Taart

Voor Elkaar Zwolle viert 10-jarig jubileum

Stichting Voor Elkaar Zwolle bestaat 10 jaar. Een fantastische mijlpaal waar we trots op zijn! Jaarlijks ondersteunen we ruim 500 Zwollenaren bij geldzorgen, integratie, participatie en energiearmoede. Maar, dat doen…

Maarten Schrooten nieuwe directeur stichting Voor Elkaar Zwolle

Maarten Schrooten nieuwe directeur stichting Voor Elkaar Zwolle

Maarten Schrooten is benoemd tot de nieuwe directeur van Stichting Voor Elkaar Zwolle. Hij neemt de taken over van Martin Suithoff, die sinds de oprichting betrokken was. Schrooten is sinds…

Stichting Voor Elkaar Zwolle ontvangt cheque tijdens de uitreiking van de Craft businessrun

Sponsorloop levert €10.000 op voor Nieuw in Zwolle

Op 10 juni liepen 25 mensen, gehuld in de kleuren van Voor Elkaar Zwolle, mee tijdens de 4 Engelse Mijl en de Halve Marathon van Zwolle. Naast het afleggen van…

Stichting GAI Westenholte overhandigt cheque aan Stichting Voor Elkaar Zwolle

Voor Elkaar Zwolle ontvangt donatie van Stichting GAI Westenholte

Stichting Voor Elkaar Zwolle heeft vandaag een bijzondere donatie ontvangen van Stichting GAI-Westenholte. Deze stichting heeft zich 50 jaar ingezet voor de verfraaiing van de woonwijk Westenholte door het bevorderen…

Zwolse halve marathon - Stichting Voor Elkaar Zwolle

Loop met ons mee tijdens de Zwolse Halve Marathon!

Op zaterdag 10 juni 2023 is het zover: de 21e editie van de Scania Zwolse Halve Marathon!Dit jaar heeft het hardloopspektakel een bijzonder randje; Stichting Voor Elkaar Zwolle is één van de…

WarmThuis Zwolle

Informatieavond Warm Thuis Zwolle

Aanstaande 𝗱𝗶𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟴 𝗻𝗼𝘃𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 organiseert Warm Thuis Zwolle een informatiebijeenkomst voor sociale partners. Heb jij je al aangemeld? Bezoek de bijeenkomst en ontdek hoe je als partner stadsgenoten kunt helpen in de strijd tegen energiearmoede.

Warm Thuis Zwolle

Gratis hulp bij verduurzamen woning dankzij Warm Thuis Zwolle.

Warm Thuis Zwolle helpt inwoners van Zwolle, die dat zelf niet kunnen betalen, aan een energiezuiniger huis. Afhankelijk van onder andere het inkomen en de woonsituatie helpt Warm Thuis inwoners…

SchuldHulpMaatje Nieuws

Hulp bij stijgende energieprijzen

Door de stijgende energieprijzen kunnen steeds meer mensen hun termijnbedrag niet meer betalen. Dit geldt niet alleen voor mensen met een laag inkomen. We zijn daarom extra alert op de…

Werkzoekend? Onze JobGroups beginnen weer!

In oktober gaan de JobGroups weer van start. In een kleine groep deelnemers kijken we samen naar jouw mogelijkheden om te werken. Voor nieuwe Nederlanders is er de JobGroup Werken in Nederland.

Schuldhulpmaatje Dineke met Abdi

Succesverhaal van een schuldhulpmaatje: Abdi heeft zijn leven weer op de rit

Dineke is nu zo’n zes jaar SchuldHulpMaatje bij Voor Elkaar Zwolle om mensen te helpen met hun schuldenproblematiek. Met elk van haar hulpvragers bouwt ze een band op, waarbij met eentje in het bijzonder: die met Abdi. Samen vertellen ze hun succesverhaal.

Hulpvrager en ParticipatieMaatje Mahfuz

‘Maatjes lieten mij welkom en weer normaal voelen, dat gun ik een ander ook.’

De afgelopen 4 jaar in Nederland waren voor Mahfuz (40) zeer bewogen jaren. Na de JobGroup en Roberts hulp om zijn weg te vinden in de Nederlandse samenleving, leeft hij nu ’steady’. Hij woont zelfstandig en heeft een baan. Ook heeft hij zich aangemeld als ParticipatieMaatje. Om een ander net zo welkom en weer normaal te laten voelen als hij dat heeft ervaren.

Participatiemaatje Nadin

‘Als sociaal werker is het al lastig alle regelingen te begrijpen. Laat staan hoe dat is voor nieuwe Nederlanders.’

Nadin Lemson (28) is ruim 2,5 jaar actief als ParticipatieMaatje. Inmiddels is een mooie vriendschap ontstaan met het Eritrese gezin, dat bestaat uit een vader en moeder met 5 kinderen.

JobHulpMaatje Marleen

‘Maatje zijn is ook gewoon gezellig. Je hebt altijd wel een leuk gesprek. Het helpen komt er een beetje bij.’

Marleen (24) zit in het vierde en tevens laatste jaar van de opleiding HRM aan het Windesheim in Zwolle. Vanaf maart 2020 is zij actief als JobHulpMaatje. Ze vindt het mooi mensen te helpen vanuit haar vakgebied en ondertussen een bijdrage te leveren aan haar nieuwe woonplaats: Zwolle.

JobHulpMaatje Huib

‘Het hoeft niet moeilijk te zijn. Soms is goed luisteren en net dat extra duwtje in de rug geven al voldoende’

Huib (57) is al ruim 5 jaar actief als JobHulpMaatje bij Stichting Voor Elkaar Zwolle. Hij behoort tot de eerste lichting maatjes en heeft al 10 mensen begeleid op weg naar werk. Hij vindt het mooi dat de coaching en training die hij zelf op professioneel gebied heeft gehad nu zelf in kan zetten voor een ander.

ParticipatieMaatje Robert

‘Ik leer nieuwe Nederlanders zelfstandig te worden. Zij leren mij van hun cultuur. En dat brengt veel gezelligheid met zich mee.’

Robert Schepers (54) is ParticipatieMaatje bij Stichting Voor Elkaar Zwolle. Naast zijn baan als uitvaartbegeleider heeft hij inmiddels al 3 statushouders geholpen door de weg te wijzen in de Nederlandse samenleving. Hij vertelt over zijn vrijwilligerswerk en wat het op persoonlijk vlak voor hem heeft betekend.

Participatiemaatje Sharon

‘Door een beetje tijd te investeren, maak je een wezenlijk verschil in het leven van een ander’

Door haar interesse in andere culturen en haar Social Work achtergrond is de stage als ParticipatieMaatje Sharon (23) uit Otterlo op het lijf geschreven. Inmiddels is ze al een aantal maanden op weg en wijst ze 5 gezinnen de weg in Zwolle. Vol enthousiasme deelt ze haar verhaal.

Wethouder Klaas Sloots reikt certificaten uit aan 10 nieuwe ParticipatieMaatjes

Woensdagavond 30 september ontvingen 10 nieuwe ParticipatieMaatjes een certificaat uit handen van wethouder Klaas Sloots. Zij volgden een training om nieuwe Zwollenaren vanaf het allereerste begin maatschappelijk te begeleiden in Zwolle. De uitreiking vond plaats bij Saeed Zwolle.

Ook in crisistijd ‘Voor Elkaar Zwolle’

De hele wereld wordt in z’n greep gehouden door het coronavirus. De pandemie heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven, maar ook voor je werk en je financiën. Het is een onzekere tijd, waarin je veel vragen of zorgen kunt hebben. Stichting Voor Elkaar Zwolle helpt Zwollenaren op het gebied van financiën, werk en meedoen in de samenleving. Ook nu.

ParticipatieMaatje

Help nieuwe Nederlanders op weg in de Zwolse samenleving. Je ondersteunt ze bij het opbouwen van een sociaal netwerk, het vinden van een goede daginvulling en bij praktische vragen.

JobHulpMaatje

Je wordt gekoppeld aan een werkzoekende, die je één op één coacht. Je begeleidt iemand op weg naar werk, en ontdekt samen de kwaliteiten en valkuilen van de deelnemer.

Samen inzicht krijgen in je financiële situatie

Ton is SchuldHulpMaatje bij Stichting Voor Elkaar Zwolle. Het mooiste daaraan vindt hij letterlijk om samen orde op zaken stellen. Hij vertelt wat hij als vrijwilliger doet voor de stichting, en wat hij daarvan leert.

Voor Elkaar Zwolle ontvangt donatie Alfa Foundation

Stichting Voor Elkaar Zwolle heeft een prachtige cheque ter waarde van €1750,- ontvangen van de Alfa Foundation! De Alfa Foundation is een fonds binnen Alfa Accountants en Adviseurs dat maatschappelijke goede doelen van medewerkers van Alfa ondersteunt.

Samen werken aan zelfredzaamheid van nieuwe Nederlanders

Het project ParticipatieMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle koppelt vrijwilligers (maatjes) aan nieuwe Nederlanders. Sanja is ParticipatieMaatje en heeft de afgelopen tijd Osama begeleid.

Statushouder Omar uit Zwolle

Iedereen verdient een kans om mee te doen!

Omar is een Zwolse statushouder. Voor Elkaar Zwolle helpt hem zodat hij kan meedoen in Nederland.

vacature projectmanager

JobGroup voor werkzoekenden vanaf 21 november

Ben je op zoek naar werk? Voor Elkaar Zwolle biedt vanaf donderdag 21 november weer een nieuwe JobGroup aan voor werkzoekenden!

Samen tegen armoede!

Armoede in Nederland is lang niet altijd zichtbaar. 1 op de 5 huishoudens heeft te maken met schulden en veel mensen zoeken (te) laat hulp. Stichting Voor Elkaar Zwolle organiseerde daarom van 13 tot 20 oktober de Week van de Armoede.

Week van de Armoede: 13 tot 20 oktober 2019

Aandacht voor verborgen armoede in Zwolle

Help nieuwe Nederlanders op weg in Zwolle

Meedoen in Nederland is een flinke uitdaging. Daarom willen we nieuwe Zwollenaren graag op weg helpen in onze samenleving, zodat ze volwaardig kunnen meedoen en weer hoop en perspectief krijgen.

JobTalk: een inloopspreekuur voor werkzoekenden

We zijn gestart met een JobHulpMaatje-inloopspreekuur voor werkzoekenden. Op twee plekken in Zwolle ben je wekelijks welkom met vragen rondom het zoeken van een passende baan.

Start nieuwe JobGroup en JobGroup Basis in september

Ben je op zoek naar werk? Voor Elkaar Zwolle biedt vanaf donderdag 19 september weer een nieuwe JobGroup aan voor werkzoekenden! Ook bieden we een nieuwe JobGroup Basis voor statushouders aan…

Voor iedereen een baan die bij hem past!

Voor Elkaar Zwolle organiseert een aantal keer per jaar een JobGroup: in zeven bijeenkomsten samen aan de slag om een dichter bij passend werk te komen. Marloes Selles is al…

Eerste JobGroup Basis feestelijk afgesloten!

“Ik ben Ahmed en ik heb een probleem: ik heb namelijk geen werk! Door het volgen van de JobGroup heb ik weer zelfvertrouwen gekregen dat ik het kan!” Zo begon…

Maatje bij Voor Elkaar Zwolle: een waardevolle investering!

Voor Elkaar Zwolle staat met haar project SchuldHulpMaatje klaar voor Zwollenaren met schulden. Frederieke (25) is jongerenmaatje en helpt jongeren met geldzorgen en financiële problemen. “Tijdens mijn opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening hoorde…

Gemeente Zwolle pakt plannen integratie voortvarend op

Zwolle heeft integratie van nieuwe Nederlanders hoog op de agenda staan. Ruim een jaar eerder dan minister Koolmees (SZW) in zijn plannen heeft gevraagd, gaat de gemeente intensief aan de…

Een stap richting jouw nieuwe baan in de JobGroup

Op zoek naar werk, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is de JobGroup van Voor Elkaar Zwolle wat voor jou! Vanaf woensdag 3 april start weer een nieuwe…

Er is genoeg te doen om nieuwe Zwollenaren te helpen

Het project ParticipatieMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle koppelt vrijwilligers (maatjes) aan nieuwe Nederlanders. Tijmen (40) is ParticipatieMaatje en helpt mensen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het deel worden van…

Bijna schuldenvrij!

Iris verhuisde vier jaar geleden vanuit Groningen naar Zwolle. Vanwege haar schulden kon ze niet aan een woning komen. Dankzij de hulp van Voor Elkaar Zwolle is ze nu weer bijna schuldenvrij. Vandaag vertelt ze haar verhaal.

vacature projectmanager

JobGroup voor werkzoekenden vanaf 7 februari

Een JobGroup bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, waarin je samen met 10 tot 12 andere werkzoekenden ontdekt wat je krachten en valkuilen zijn en hoe je jezelf kunt…

Zwolse partijen werken samen voor optimale integratie statushouders

Twintig Zwolse partijen gaan de samenwerking aan voor een goede integratie van statushouders. Samen gaan ze zich inzetten om elke nieuwe Zwollenaar vanaf dag één volwaardig te laten deelnemen aan…

Hanneke deelt haar verhaal over schulden

Hanneke* woont samen met haar gezin in Zwolle en probeert al enkele jaren uit de schulden te komen. Voor Elkaar Zwolle helpt haar daarbij. Hanneke deelt haar verhaal en hoopt daarmee anderen te kunnen helpen.

Samen maken we Zwolle nog mooier!

Het nieuwe project ParticipatieMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle koppelt vrijwilligers (maatjes) aan nieuwe Nederlanders. De maatjes helpen mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken bij het deel worden van…

Tof om werkzoekenden een duwtje in de rug te geven

Een aantal jaar geleden zag Erik Riet (37) een oproepje om vrijwilliger te worden bij Stichting Voor Elkaar Zwolle. Inmiddels heeft hij twee groepen werkzoekenden begeleid in zogenaamde ‘JobGroups’. Hij…

Ontdek wie je bent in een JobGroup

Ingrid Hakkert (51) raakte haar baan kwijt en besloot na veel sollicitaties een JobGroup te volgen. Ze vertelt haar verhaal: “Twee jaar geleden ben ik mijn baan als communicatieadviseur kwijtgeraakt….