Iedereen verdient een kans om mee te doen!

Omar is een Zwolse statushouder. Voor Elkaar Zwolle helpt hem zodat hij kan meedoen in Nederland.

Omar komt uit Syrië en vraagt asiel aan in Nederland. Na een intensieve asielprocedure krijgt hij het bericht dat hij een verblijfsvergunning krijgt. Hij krijgt een huis toegewezen in Zwolle en wil aan de slag om hier zijn leven op te bouwen.

Toen Omar 12 jaar oud was, begon hij te werken als kapper. Hij is goed in zijn vak, maar in Nederland kan hij niet aan een baan als kapper komen omdat hij geen diploma heeft. Geld om een opleiding te volgen heeft hij niet, en hij komt niet in aanmerking voor een studiebeurs. Hij zet zich in om de Nederlandse taal te leren en knipt af en toe voor het goede doel, waar hij laat zien wat hij kan.

Bij Taal & Taart in Zwolle ontmoet hij Elly. Zij vertelt hem over de JobGroup Basis van Voor Elkaar Zwolle. Omar besluit mee te doen en daar leert hij over netwerken, LinkedIn, opleidingen en sollicitatiegesprekken. Eigenlijk over alles wat te maken heeft met werk in Nederland als je een nieuwe Zwollenaar bent. Ook krijgt hij met het project ParticipatieMaatje van Voor Elkaar Zwolle ondersteuning in het vinden van zijn weg in de Nederlandse samenleving. Hij is dankbaar voor elke kans die hij krijgt om te leren en iets terug te doen voor wat hij krijgt van anderen. Iedereen verdient een kans om mee te doen!

Statushouder Omar uit Zwolle