Maarten Schrooten nieuwe directeur stichting Voor Elkaar Zwolle

Maarten Schrooten is benoemd tot de nieuwe directeur van Stichting Voor Elkaar Zwolle. Hij neemt de taken over van Martin Suithoff, die sinds de oprichting betrokken was. Schrooten is sinds 2021 actief als teamleider binnen de stichting en daarvoor als vrijwilliger bij het project SchuldHulpMaatje.

Achtergrond
Met zijn achtergrond als vrijwilliger en zijn betrokkenheid bij maatschappelijke projecten, waaronder BISS Bakeries in Oeganda, brengt Schrooten een grote passie en enthousiasme mee naar zijn nieuwe rol als directeur: “Zwolle is een stad met dorpse kenmerken. We zorgen voor elkaar. Dat kenmerkt ook onze stichting. Het is een voorrecht om iets te kunnen doen zónder iets terug te verwachten.”

Bevlogenheid
Martin Suithoff ziet in Schrooten de geschikte opvolger: “We zochten al langere tijd iemand die zich volledig kan wijden aan de verdere ontwikkeling van de stichting. Maarten heeft niet alleen passie voor de projecten en de mensen, maar ook in het vormgeven van de bedrijfsvoering. Ik ben ervan overtuigd dat hij de kansen die voor ons liggen benut.”

Visie
Maarten Schrooten: “We geloven dat we door nauwe samenwerking een nog groter verschil kunnen maken voor kwetsbare Zwollenaren. Dit is nodig, want er spelen veel uitdagingen om ons heen. Inflatie, de huizenmarkt, de opvang van vluchtelingen. Tegelijkertijd groeit de stichting in het aantal projecten en medewerkers. Dat vraagt aandacht op organisatorisch vlak. Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan.”

Afscheid Martin Suithoff
In het najaar volgt een passend afscheid van Martin Suithoff, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de stichting. Dit afscheid vindt plaats binnen een uitgenodigd gezelschap.

Voor Elkaar Zwolle heet Maarten Schrooten van harte welkom als nieuwe directeur en bedankt Martin Suithoff voor zijn toewijding en waardevolle bijdrage in de afgelopen jaren.

Maarten Schrooten nieuwe directeur stichting Voor Elkaar Zwolle