Vrijwilligers

Wil jij jouw talenten inzetten om Zwollenaren te helpen bij het oplossen van schulden of het vinden van werk? We hebben diverse vrijwilligersfuncties.
We zijn dankbaar voor je hulp!

Helpen bij schulden

Door verschillende gebeurtenissen (bijvoorbeeld baanverlies of echtscheiding) kan het moeilijk worden om rond te komen en soms ontstaan er schulden. Dat hakt er vaak diep in.

Schuldhulpmaatje

Als ‘SchuldHulpMaatje‘ help je de ander om zijn of haar financiën op orde te krijgen. Samen breng je overzicht in de inkomsten en uitgaven en onbetaalde rekeningen. Vervolgens maak je samen een plan voor een oplossing. Daarnaast is het belangrijk dat je er voor de ander ‘bent’; je helpt hem of haar als ‘maatje’ door de moeilijke periode heen.

Uiteraard zorgen we voor de nodige handvaten: samen met de andere SchuldHulpMaatjes volg je een training en je komt regelmatig samen om elkaar te helpen.

Jongerenmaatje

Als maatje kun je alle stadsgenoten helpen. Vind je het interessant om specifiek met jongeren te werken? Dan kun je ook ‘jongerenmaatje‘ worden. Je wordt daarvoor toegerust met een aanvullende training.

Lijkt het je wat om ‘maatje’ te worden of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Helpen bij werk zoeken

Het verliezen van een baan valt vaak zwaar, zowel financieel als emotioneel. Ook komt het veel voor dat mensen wel een baan hebben, maar niet op hun plek zitten. Jij kunt hen als ‘JobHulpMaatje’ of ‘Jobgroupleider’ helpen om een stap dichter bij een (passende) baan te komen.

Jobgroupleider

Als ‘Jobgroupleider‘ ga je samen met een groep werkzoekenden 7 weken aan de slag. Je helpt hen ontdekken wat hun kwaliteiten en valkuilen zijn. Ook geef je ze training over hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie.

Jobhulpmaatje

Als ‘JobHulpMaatje‘ ga je aan de slag met dezelfde vraagstukken, maar begeleid je iemand individueel. Sommige werkzoekenden vinden het lastig om mee te draaien in een groep of hebben na de Jobgroup behoefte aan extra begeleiding. Als JobHulpMaatje word jij gekoppeld aan een werkzoekende, die je één op één coacht.

Wil jij jouw talenten inzetten om de talenten van anderen tot bloei te laten komen? Word dan Jobgroupleider of JobHulpMaatje!

Anders helpen

Wil je op een andere manier meewerken aan de missie van Voor Elkaar Zwolle? Graag! Je kunt denken aan ondersteunende taken op kantoor, maar ook aan bestuurlijke taken.

We zijn benieuwd naar je ideeën. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

We zijn dankbaar voor je hulp!