Vacature: Participatie vrijwilliger (4 uur p/w)

Wil jij een verschil maken in het leven van andere Zwollenaren? En lijkt het je mooi om nieuwe mensen en culturen te leren kennen? Dan is de rol van Participatie vrijwilliger bij Stichting Voor Elkaar Zwolle iets voor jou!

Als Participatie vrijwilliger kun je aan de slag bij twee van onze projecten:

  • Nieuw in Zwolle: bij Nieuw in Zwolle trek je op met een nieuwe Nederlander (statushouder). Je ondersteunt iemand tijdens het eerste jaar van zijn of haar maatschappelijke begeleiding.
  • ParticipatieMaatje: bij ParticipatieMaatje trek je op met een nieuwe Nederlander die al langer in Zwolle woont, maar meer ondersteuning nodig heeft.

Wat ga je doen?
Als Participatie vrijwilliger speel je een belangrijke rol in het ondersteunen en begeleiden van Nieuwe Zwollenaren. Je biedt hulp bij het opbouwen van een nieuw leven en werkt samen toe naar stabiliteit en zelfredzaamheid. Je helpt bij het vinden van de weg in onze Zwolse samenleving en het opbouwen van een sociaal netwerk.

Welke eigenschappen passen bij deze rol?
Als Participatie vrijwilliger hoef je geen alleskunner te zijn, maar het is wel fijn als je jezelf herkent in bepaalde eigenschappen. Zo weet je of deze rol bij je past.

Herken jij je in de volgende eigenschappen?

  • Je kunt goed communiceren in het Nederlands en Engels
  • Je vindt het leuk om met iemand op te trekken die de Nederlandse taal nog niet zo goed beheerst
  • Je bent initiatiefrijk en besluitvaardig
  • Als het nodig is, is het fijn als je snel kunt handelen
  • Je voelt je betrokken bij onze doelgroep en kunt je inleven in hun situatie
  • Je wilt je deelnemer(s) helpen op basis van samenwerking en gelijkwaardigheid
  • Je hebt een open houding en respecteert de opvattingen of cultuur van andere mensen

Wat kun je verder verwachten?
Om je klaar te stomen voor de rol van Participatie vrijwilliger krijg je een online training. In 7 modules krijg je de juiste handvatten om aan de slag te gaan. Daarnaast organiseren we een aantal intervisieavonden per jaar. Daarin leren we elkaar beter kennen en delen we ervaringen met elkaar.

Ga je bij ons aan de slag? Dan vragen we je om een dagdeel per week beschikbaar te zijn voor minimaal twee jaar. We bouwen namelijk het liefst een band met je op voor de lange termijn. Verder hebben we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig, omdat we werken met kwetsbare personen en gevoelige informatie. Deze vragen we gratis voor je aan.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?
Als Participatie vrijwilliger maak je deel uit van een warme en gezellige stichting, waarin je écht het verschil kunt maken voor anderen. Je komt terecht in een warm team van betrokken collega’s en vrijwilligers, waarmee we regelmatig een borrel of barbecue organiseren. Maar het mooiste van alles: samen met ons maak je een positief verschil in het leven van mensen in onze stad. Hoe mooi is dat?

Lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij onze stichting? Meld je dan aan als Participatie vrijwilliger!

Interesse?
Stuur ons een bericht naar info@voorelkaarzwolle.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kijk hier voor meer informatie.

Vrijwilligerswerk Zwolle Vacature
Vrijwilligerswerk Zwolle